Friday, January 03, 2014

Frusna fredag

Jaha, så var det fredag igen då. Vad nu det spelar för roll när man har varit ledig två veckor och jobbat två dagar? Om man nu kan kalla mitt jobb för jobba... Igår: femkamp på gokarthallen. Idag: födelsedagsfika på öppna avdelningen. Jag har inte gjort många knop de här dagarna kan jag lova! Hade tänkt sitta en stund på öppna och skriva lite dokumentation, men det var kalas (vilket jag inte visste när jag åkte dit), två biträdande föreståndare då en gick intro eftersom den andra ska på pappaledigt, en ny psykolog och så både jag och chefen på plats vilket aldrig brukar inträffa samtidigt. Så till slut fanns det ändå ingenstans för mig att sitta, mer än vid fikabordet. Så nej, inte mycket gjort. Och den där socialsekreteraren som det var lite extra viktigt att få tag på är naturligtvis fortfarande på jullov. Så inte ens ringa kunde jag göra därifrån.

Åkte förbi SATS på vägen hem och köpte ett nytt kort. En kompis dealade till mig 20% rabatt, så det var ju nice. Å andra sidan lär de pengarna försvinna fortare än kvickt imorgon, eftersom min telefon bråkar; i morse vaknade jag en kvart innan jag skulle vara på jobbet. Om det är lite trafik tar det 20 minuter att köra dit, så det var ju rätt kört redan från början. Hur som helst, anledningen till att jag försov mig var att telefonen inte laddats under natten trots att laddaren satt i, så väckarklockan ringde inte eftersom batteriet var helt slut. Problemet verkade sitta i telefonen snarare än i laddaren, för det gick inte att ladda i bilen heller. På jobbet tipsade en arbetskamrat om att ta ur batteriet och sätta i det igen, och då gick det faktiskt att ladda. Men hur länge? Jag trivs bra med min telefon och har inte lust att lägga massor med tusenlappar på en nyare, så innan jag fick igång den i förmiddags så googlade jag lite och hittade min modell för knappt 2000 på Elgiganten. Eftersom den är 2½ år gammal och det har kommit två nya modeller i samma serie efter den så funderar jag på att slå till ändå, eftersom jag inte vet hur länge min nuvarande tänker hålla och eftersom jag inte vet om den modellen kommer finnas kvar i lager när den jag har väl lägger av helt. Dessutom fungerar ju inte kameran i min, vilket gör att det blir svårare att ladda upp bilder här. Och jag laddar batteriet två gånger per dygn, vilket jag inte gjorde i början. Så imorgon blir det nog en sväng in på Elgig innan jag och E åker till Globen på Disney on Ice med fina Ah & L.

Sådär ja, nu fick ni nog ta del av ungefär allt jag har funderat på under dagen. Inte mycket alltså. Men ganska ingående kring just telefonen. På söndag ska jag träna!

No comments: