Monday, January 20, 2014

Fakta om fördomar

Nja, så värst mycket fakta kan jag inte säga att det blir. Men jag bjuder på lite bakgrundsfakta för att förstå det jag kommer berätta sen: Gottsunda är uppdelat i två delar, en finare del (Södra Gottsunda) med stora, dyra villor och en "ghetto-del" med gäng, droger och rån (senast idag hörde jag en tjej som sa till en kille "Se till att komma ihåg det här nu Spice-hjärna"). De här delarna ligger på varsin sida om den s.k. Gottsunda-gipen, ett stort gräsområde där folk grillar, solar och spelar fotboll på somrarna. Finns lite kolonilotter där man kan odla också. Vi bor i den mer ghettoiga delen om nån missat det

Så, till det jag skulle berätta då: När E hade maskerad i höstas dök det upp en för mig ny kompis (som jag hade hört talas om och var medveten om att vi hade bjudit), en jämnårig tjej som började på dagis i höstas. Vad hon har gjort tidigare vet jag inte, men det slog mig med STOR häpnad hur otroligt väluppfostrad hon var, därtill väldigt näpen och finklädd på ett smakfullt sätt. Och med svenskt namn så tog jag för givet att hon bodde i Södra Gottsunda. Idag fick jag veta att hon bor på en av de värsta "ghetto-gatorna". Tänk vilka förhastade slutsatser man (läs: jag) drar bara för att någon ser ut eller för sig på ett visst vis!

Jaha och nu är det liksom kalasdags igen hela helgen. Och nästa helg. Och helgen efter det. Sen blir det paus en (spa-)helg och sen på't igen ba! (Det är inte bara jag o E som fyller, men tre av helgerna firar vi henne/oss. Förutom helgen som gick alltså). Ja de där extrakilona jag drog på mig när jag inte tränade i november/december ser ut att bli kvar ett tag till, om jag inte slutar äta mat. Och nu har vi ju nya köksstolar som råkade vara väldigt sköna, så då blir det ju lätt att man (läs: jag...) sitter kvar ett tag till vid bordet istället :)

Sladdade in på jobbet 7.15 i morse och kände mig trött som ett litet as, men taggad att kunna springa när jag flexade ut på eftermiddagen. Tyvärr gick det inte riktigt som jag hade planerat; redan vid 14-snåret var jag så trött att jag knappt orkade hålla mig vaken. Det har förekommit en och annan energitjuv på jobbet på sistone och idag var en jobbig dag rent mentalt. Ställde in mig på en halvtimme spinning istället, det är alltid lättare med motivationen när nån annan skriker och pushar lite, men det sket sig kan man säga... Jag var helt slut när jag kom hem! Nu tänker jag att jag ska sova alldeles strax så jag kan orka upp tidigt imorgon och göra ett nytt försök på träningsflexen. Det här med att man (läs: inte jag!) plockade bort friskvårdstiden för kontorspersonal strax innan jag gick över till kontorstjänst känns sådär. Tänk att kunna sova på morgonen och gå hem tidigare för att träna! Det vore som det bästa av två världar.

Och helt ärligt, hur tragiskt är inte det här?

Jaha, men godnatt då hörrni!

No comments: