Sunday, September 29, 2013

Lidingö Tjejlopp 2013

Det enda jag ogillar med att springa lopp i Stockholmstrakten är att hela dagen går åt, för att springa en timme eller så. Idag åkte jag hemifrån vid kvart över elva, gled ner mot Lidingö med en säkerhet som skulle gjort taxipappa om inte grön av avund så iaf väldigt stolt. Chopp chopp förbi Järva krog, Bergshamra, Naturhistoriska och Lill-Jansskogen, som om jag aldrig hade gjort annat i hela mitt liv. Inte en enda fel fil. Efter nummerlapp, löpning och hemresa så var klockan 17 - sex timmar för att springa en. Värt? Ibland, men inte så ofta som jag håller på. Jag har sagt det förut och säger det igen - nästa år blir det färre lopp.

Om man, som jag, ser en viss prestige i låga startnummer så kan vi ju dra slutsatsen att det inte fanns nånting alls att försvara idag:



Jag hade som mål att komma runt, men eftersom jag inte visste alls vad jag kunde förvänta mig av banan mer än att det skulle bli backar så var det svårt att säga en tid. Jag hade ju hört att det skulle bli backigt, men jag hade inte riktigt förväntat mig SÅ backigt. Men går det uppför så måste det ju gå nerför också, särskilt som start och mål var på samma ställe. Så jag joggade i de flesta uppförsbackarna (utom den beryktade Abborrbacken efter knappt 5 km och den kanske något mindre kända Karins backe vid 8 km). Sen tryckte jag på utav bara den i nerförsbackarna, vilket nog blev min "räddning", om man nu kan tala om nån sån när jag inte hade nån tid att springa mot. MEN jag tog mig i mål på godkända 59:44!

Mitt i backarna kände jag mig rätt nära döden många gånger och tänkte att det får räcka med ett Lidingölopp. Hade funderat på att anmäla mig till 15 km nästa år, men tänkte om. Fast nu sitter jag här och tänker att det kanske vore lite kul med en till utmaning ändå... Om jag nu ändå ska dra ner på loppen så kan jag ju välja dem som utmanar mig. Kanske nöjer mig med 10, eller kanske står över. Men det är inte helt otänkbart iaf. Fast jag behöver få till betydligt mer backträning innan dess...

Nu firar jag med något som jag inte har druckit sen i USA och där har jag ju inte varit sen -06. Good times. Ser fram emot ett besök på Starbucks på Arlanda om tre veckor.


Trevlig kväll på er!

1 comment:

AnnieeG said...

superbra jobbat!!