Wednesday, March 05, 2014

Parallellprocesser och ångesthantering

Apropå det jag skrev häromdagen om tider och distanser i löpning vs spinning, så körde jag ett pass i morse. Det var ungefär lika långt som i torsdags förra veckan (38 resp 41 minuter aktiv spinning) men 2 km kortare. Jag vet fortfarande inte vad som är min gräns för "bra" men det här var ju helt klart sämre iaf. Jag kände mig inte alls lika slut efteråt, även om jag kände under tiden att jag tog i vad jag kunde. Jag har helt enkelt inte lika mycket att ge på morgonen, vilket kanske inte är så konstigt utan energi i kroppen.

Som om det inte var nog med terapin jag går i privat så vankades det konferens/internutbildning med jobbet idag. Ganska tunga grejer som avhandlades, med självrannsakan och ärlighet högt på agendan. Alla hjärnprocesser gjorde helt slut på energin och sista timmen blev emotionellt jobbig. Fick ladda om med lite middag ihop med arbetskamraterna, men satt på bussen hem efteråt och kände mig helt tom, på ett jobbigt sätt.

En sak jag hann reflektera lite kring när jag nattade S var det här med träning (för ovanlighetens skull...) I perioder när jag mår dåligt av någon anledning så blir jag också mer sugen på att träna (förutom när jag inte orkar träna alls då) och det blir som en sorts ångesthantering. Kanske inte den mest effektiva, eftersom det mest får som konsekvens att jag flyr ångesten. Jag försöker påminna mig själv att inte träna mer än vanligt när det är så, men samtidigt försöker jag hela tiden hitta sätt att klämma in ett extra pass någonstans under veckan och hitta på ursäkter till varför jag ens skulle behöva det när jag redan tränar 3-4 pass i veckan. Det sista är svårare nuförtiden, men i perioder innan jag träffade A har jag kunnat träna både 7 och fler pass i veckan. Det är tur jag har barnen, hade jag inte haft dem hade det varit lättare att dra iväg oftare men som det är nu skulle jag ju aldrig hinna träffa dem isf.

Nu ska jag fundera på om jag kan få med mig nåt sällskap på Art on Ice nästa vecka, verkar finnas biljetter kvar... Och kolla med A om det är okej att jag stannar kvar i Sthlm de där extra timmarna. Ska dit på utbildning två dagar nästa vecka, om hur man kan jobba med ensamkommande flyktingbarn i vårt arbete (som ju inte primärt är den målgruppen). Hoppas på mycket matnyttigt!


2 comments:

AnnieeG said...

Jag går ensam jag... På AOI. Fast chansen att det går att få tag på en plats på stolen bredvid är väl ganska minimal...

För övrigt tror jag inte alls att det behöver vara en dålig grej att "fly" till träningen när man inte mår bra. Man sätter ju igång endorfiner och positiva processer i kroppen som är av godo!

Kram från ett träningsfreak till ett annat ;-)

Jess said...

Vart sitter du nånstans då? Kanske ska göra det jag också... Kram!