Monday, March 03, 2014

Måndag, träning och mat

Jag insåg en sak idag efter spinningen; när jag springer så har jag tider i förhållande till distanser som jag vet att jag är nöjd med. Olika kilometertider för olika distanser, går ju inte att hålla samma tempo i 15 km som i 5. Men jag har ändå något att förhålla mig till. När jag går på spinning har jag ingenting. Jag vet ju om jag blir svettig och flåsig eller inte, och jag har display på cykeln så jag vet hur långt jag har cyklat på de där 30 eller 45 minuterna. Men jag vet inte om det är något att vara nöjd med och jag har ingen aning om vad som är rimligt att hinna/orka på den givna tiden... Nån som har nåt smart att komma med som gör mig klokare? Kanske att det räcker att jag tar ut mig så mycket jag orkar? Som en arbetskamrat sa efter ett larm häromsistens: mitt 0-100 är kanske snabbare än ditt 0-100, men ditt 100 är ju ändå ditt bästa. (Det diskuterade vi efter att ha diskuterat risken för sträckning när man tar ut sig till max utan uppvärmning. Är ju inte riktigt läge att ställa sig och köra 50 jumping jacks innan man springer till den avdelning som larmar!)

Dagen idag blev kort. Jobbade visserligen 8-halv5 som vanligt, men med möte på öppna avdelningen på em så hann jag bara klart halva dagsverket innan det var dags att bege sig dit, och som alla vet så är möten inte det mest effektiva sättet att få kontorsarbetet undanstökat. Nytt försök imorgon, men med samma upplägg då. Jag hör nu att det kommer bli en stressig middag, med internutbildning hela dagen på onsdag och massor med dokument som ska färdigställas den här veckan. Jag hade kunnat vara förutseende nog att börja med dem i fredags, men då hade jag ju semester och var på Leos med barnen. Det blev för övrigt en hit, då jag hade med mig E's bästa kompis också.

Lilla E ja... Hon kom hem och berättade att hon fått en ny "läxbok" på dagis och den var mycket roligare än den förra. A sa att hon vägrat jobba vidare med sin gamla, så hon hade fått den som de äldre barnen har och då satt hon i flera timmar med den och berättade helt lyriskt om den hemma på kvällen. Jag sa ju att det var understimulans och inte ADHD! För ett barn med ADHD hade inte suttit still i flera timmar och jobbat. Sen pratade A om flera psykologtestningar också, vi får väl se vad som händer.

På fredag händer iaf mammamiddag, så nu funderar jag på om bäckforell eller rapphöna står högst på listan? Jag tror det lutar åt forellen, äter så sällan fisk eftersom inte A tål det. Dessutom tycker jag rapphöna låter lite... läskigt... Så en oxfilécarpaccio, en bäckforell och ev. en kardemummapannacotta till efterrätt om jag orkar. Låter som en trevlig kväll!

Men innan dess ska det ut och ätas med jobbet på onsdag. Både lunch och middag. Lyx!

No comments: