Sunday, March 30, 2014

Soliga söndag

Japp, idag har jag sprungit. Det gick låååångsamt. Jag tänker inte ens ge er några tider. Men jag skyller på vagnen. Och att sista backen var nästan en kilometer lång. Jag skojar inte. Inte jättebrant, men dryg och framför allt med vagnen. Där gick det således alldeles särdeles långsamt. Sen är ju såklart inte konditionen vad den var för ett år sen heller. Eller är den det? Kollar bakåt i gamla inlägg och ser att jag iaf snittar ungefär samma som jag gjorde med vagnen då, give or take några sekunder. 6.75 km stoppade jag klockan på. Längre än så har jag inte sprungit sen början på november, så det är ju en start iaf. Och den känns i benen o rumpan. Humöret är dessutom betydligt bättre än igår, som det brukar efter ett bra pass.

Min shoppingfria mars har gått över förväntan. Jag har köpt lite grejer till barnen, saker de faktiskt har behövt, men ingenting till mig själv. Inte ens en ny mascara. På tisdag ska jag däremot köpa nya träningsstrumpor... Jag har ett gäng urtvättade som är mer gråa än vita vid det här laget och så har jag två par som jag köpte i slutet av februari - supersköna! Ska köpa två par till på vägen hem på tisdag. (Om bilen fortfarande rullar då, man vet aldrig...) Från Pierre Robert var de, om nån undrar. Råkade hamna i korgen på Coop vid en helt vanlig middagshandling. April blir begränsad shopping. Hittar jag något jag vill ha så ska jag gå hem och fundera minst fem dagar på om jag verkligen behöver det och om det är värt pengarna. Kommer jag på att så är fallet så är det fritt fram att köpa. Strumporna har jag redan funderat över i drygt en månad, så de får ingen mer betänketid.

Jaha, barnen i säng en timme senare än vanlig, som förväntat. De somnade dock fortare än vanligt, högst oförväntat. E sa vid läggdags "Mamma, istället för en saga, kan vi inte göra såna där tal?", dvs öva subtraktion. Smartfisen < 3 10 tal och två sånger fick hon och när A tre minuter senare skulle säga godnatt så sov hon redan. Hon har iofs varit ute mycket idag, det gör säkert sitt för att trötta ut dem. S var sur att han inte fick "gunga!" när vi kom hem från joggingrundan. Det är så skönt att de vill vara ute och att vädret tillåter!

Nu ska jag dricka en kopp te. Råkade sova middag en och en halv timme på eftermiddagen (jag skulle bara vila lite...) så vi får väl se om jag somnar nån gång i kväll. Frisk luft och rörelse kan ju hjälpa till att bli trött, men det känns högst osannolikt just nu.

No comments: