Thursday, February 20, 2014

Torsdag fm.


Jag vaknade 2.05 i natt, när E kom in till mig och S. Kom på att jag nog inte hade hängt tvätten som A tvättade innan han åkte till jobbet. Började fundera över varför jag inte hade gjort det innan jag gick o la mig. Sen började jag fundera över varför jag hade gått o lagt mig med kläderna. Och varför jag inte hade borstat tänderna, det gör jag ju alltid! Då insåg jag att jag inte hade gjort den aktiva handlingen ”gå och lägga mig”, utan somnat när jag nattade S ca 6 timmar tidigare. Det blev till att gå upp o hänga tvätten o borsta tänderna mitt i natten. Släcka lite lampor och stänga av tv:n också för den delen. 35 minuter senare kunde jag gå o lägga mig igen. Det gick sjukt långsamt att hänga den där tvätten, som ni hör. Jag kände när jag stod i badrummet att allt gick i slow motion, samtidigt som jag önskade att det skulle gå fort så jag fick gå o lägga mig. Med ett frimärke klistrat mot mig på vardera sidan i sängen så tog det ett tag att somna om, men sen sov vi (jag) till halv sju, så sammanlagt närmare 10 timmars sömn. Ungarna var omöjliga att skaka liv i i morse, trots att klockan ringde tre gånger och jag tände lampan så sov de vidare tills jag fysiskt lyfte upp dem. Tröttmössor… Hade säkert kunnat sova ett par timmar till själv också, men det fanns inte riktigt utrymme för det.

Lämnade barnen strax före halv 8, sen ut mot jobbet i snön. Behöver jag säga att barnen var gladare än jag att se vädret i morse? Folk körde långsamt och jag släppte ut lite road rage (det har varit mycket av den varan på sistone), men till slut så kom jag fram. Fast jag höll på att inte göra det, fick sladd och möte i sista kurvan! Det höll på att gå tokigt, men lilla Yarisen lyckades hålla ut åt kanten utan att ramla i diket. Efter ett antal varv fram och tillbaka över vägen fick jag rätsida på min bil också och kunde köra de sista 500 meterna utan mer problem. Var dock inte så säker på att jag skulle klara det just där och då, obehagligt.

Morgonen har gått åt till att dricka kaffe och ventilera tankar o känslor med arbetskamraterna. Ingenting på agendan idag och att påbörja nästa veckas arbete är ju onödigt ;) För övrigt har jag inte så mycket på agendan nästa vecka heller, bara ett dokument som ska revideras. Det gör jag på en dag om jag vill. Semester nästa fredag, planeringsdag på dagis o A jobbar. Om nån vill leka så kan man höra av sig, annars åker jag o ungarna till Leos lekland. Om man vill följa med dit så går det också bra, såklart. Nu vankas det brunch, omelett med kalkon o fetaost på menyn idag.  

1 comment:

AnnieeG said...

Åhå. Jag hade hakat med kidsen om det inte varit för att vi är bortresta fredagen. :-/ skönt det gick bra med bilturen. Läskigt med det här väglaget.