Friday, February 07, 2014

Obalans i vardagen

Två tuffa dagar på jobbet får mig att ifrågasätta min kompetens och vilja sätta mig i kassan på Ica istället. I can't take any more! Nog för att hot, våld och kränkningar är något man får räkna med i mitt jobb, men det biter inte mindre för det när någon kallar en diverse tillmälen. Och trött = lättprovocerad = lätt att tappa fattningen = inte jätteprofessionell... Det var gårdagen det. Idag skulle jag delge en riskbedömning. Halvvägs igenom orkade inte killen i fråga höra mer "negativ skit" om sig själv och avbröt samtalet. Jag har valt ett väldigt otacksamt jobb!

Men sen finns det ju också de där stunderna när de "tuffa" killarna sitter o gråter sista dagen och tackar för allt vi gjort för dem. Då suger jag åt mig som en torr svamp även fast det är riktat till personalen som grupp.

Apropå svamp så ska jag göra viltskavspaj imorgon tänkte jag. Lite skav, lite svamp, lite purjo och så en äggstanning på det. Jag har aldrig testat att göra det, men tyckte det lät som en bra idé. Sjukt sugen på mat hela tiden, tur jag har börjat träna igen! Planen att åka till mamma o pappa frös inne när mamma blev magsjuk, så nu tänkte jag träna på förmiddagen och vara hemma och kolla på konståkning med barnen hela eftermiddagen istället. Ikväll har vi kollat Fångarna på Fortet och ingen kom i säng före 21.30, så nu hoppas jag att båda sover något (betydligt) längre än 6.22 imorgon. Och att ingen får för sig att vara vaken 2 timmar mitt i natten som han har varit tre av fyra nätter den här veckan... I natt sov han dock drygt 9 timmar oavbrutet (eller så var jag alltför trött efter de senaste nätterna för att vakna?) Även om A är uppe med S på nätterna när han är ledig så vaknar jag ju ett par gånger ändå, dels när S vaknar och dels när han går o lägger sig igen. Värdelöst om ni frågar mig!

Nu ska jag fundera på sommarens semesterplaner istället. Over and out!

1 comment:

mamsen said...

Alla jobb har toppar och dalar. Du kommer igen!