Wednesday, October 08, 2014

Ledsen

Blev för nån månad sedan inbjuden till ett jobbrelaterat seminarium, rörande mina absolut primära arbetsuppgifter. Tillsammans med ett gäng kollegor tog jag mig dit, laddad att få lite positiv input och matnyttiga nyheter att ta med mig tillbaka till jobbet.

Utfallet blev inte riktigt så. Ägnade dagen åt att lyssna på en person från HK och känna att mina, våra synpunkter och åsikter inte lyssnades på, inte var viktiga, inte togs på allvar. "Så här är det och så ska det vara." Inget utrymme för förändring, förbättring. I slutet av dagen kändes det som "Jaha, räcker ni upp handen igen, vad vill ni nu då..." och lite som att man nästan ville bortse från just våra händer.

Vad är syftet med att bara pracka på människor ett verktyg, utan möjlighet att påverka det? Jag förstår att vi inte kan ändra om i manualbaserade insatser (programverksamhet och riskbedömningar), men ett internt dokument, upprättat inom myndigheten? Jag kan tycka att det borde finnas ett intresse att lyssna på dem som använder instrumentet i vardagen.

Jag är besviken.

No comments: