Sunday, April 21, 2013

Suddiga söndag

Dagen som sådan var inte alls lika suddig som bilderna, utan snarare en mycket klar dag i vårens tecken. Tog ut barnen vid 11 och kom inte hem förrän efter 16! Så kan det gå när man vet att det finns städ att göra hemma ;) 


Det finns många anledningar att träna, men de främsta är att må bra och att orka ta hand om min familj. För hur kan man inte vilja orka med de här små illbattingarna?! Om det är sant att älvor föds ur barns skratt så har de nog skapat en hel älvkoloni idag. S har ju fått hänga med i diverse parker de senaste 9 månaderna, men idag var det aktiv premiär med både gungor och rutschkanor. Oj vad roligt han hade! Och minst lika kul var det visst att stoppa barr och grus i munnen. E lekte att tjuvar hade kommit in och tagit alla hennes fina saker. "Då får du ringa polisen!" sa jag. "Ja! Nu ringer jag 112!" svarade hon. Tjoho, hon har lärt sig ett av Sveriges viktigaste telefonnummer :) 


Vi började dagen med att E sparkade boll medan S sov och jag läste i solen. När vi gick vidare från fotbollsplanen till lekparken blev jag stoppad av ett par killar i min egen ålder, som frågade om jag kände mig trygg i området. Jag blev lite ställd, men svarade som det var; nej, inte helt och ffa inte kvällstid. Jag har aldrig råkat ut för något personligen, men tidningarna skulle ju inte skriva om skjutningar, gänguppgörelser eller rån om det inte fanns nån verklighet bakom. Det kom fram att killarna i fråga hade flyttat från Gottsunda för ca 10 år sen, av samma anledningar. Men en solig dag som denna så kan det verkligen vara hur fint som helst i våra grönområden och då är jag glad att vi har naturen så nära inpå!



Efter en stund i lekparken gick vi till affären och köpte glass. Sen lekte vi vidare på gården hemma, där E gick över till grannflickan och frågade om hon ville komma ut. Tjejerna grävde och cyklade, E börjar bli relativt stadig men har en bit kvar tills hon klarar sig helt själv. Två meter lyckades hon dock trampa helt utan att jag höll i... 


E härjade aktivt i 5 timmar ute, så nu hoppas jag på en lugn kväll och natt från hennes sida. S sov visserligen ett par vändor under tiden vi var ute, men var inte piggare på kvällen för det. Men han lär väl vakna ett par vändor innan det är dags att gå upp imorgon bitti...




1 comment:

Josefine Azrang said...

Låter som en riktig trevlig vårdag:)