Thursday, April 25, 2013

Det var en gång

Det var en solig morgon i april. Fru O hade nyss lämnat sin förstfödda på dagis. Eller förskola, som det visst kallades nuförtiden. Hon längtade efter att Bebis O hemma skulle ta sin förmiddagslur så hon kunde dricka en kopp kaffe, innan de båda skulle ut och springa lite. 8 kilometer planerade hon. Klockan blev strax före 10, vilket var tiden då Bebis O brukade sova. Den blev 10 och den blev strax efter 10, utan att Bebis O visade minsta intresse för att sova. Så Fru O tog helt sonika saken i egna händer; hon satte på sig löparskorna och satte Bebis O i vagnen och så stack de iväg tidigare. Han fick väl sova i vagnen då.

Vilken härlig förmiddag det var! Solen sken och fåglarna kvittrade. Efter 4 kilometer kände Fru O att det till och med var för varmt för den allra tunnaste löparjackan, så hon krånglade av sig den utan att stanna och placerade den uppe på vagnen. Efter 5.8 kilometer kom hon till mardrömsbacken och inte heller idag orkade hon springa uppför den utan gick de drygt 200 branta meterna. Sen fortsatte hon springa. Nu låg vägen i skugga, men det gjorde ingenting eftersom svetten lackade.

När Fru O sprungit ca 7 av de planerade 8 kilometerna tog hon ett till eget beslut: att förlänga sin runda. Istället för att svänga höger, mot hemmet, vek hon av åt vänster för att ta omvägen runt ett villaområde. "Det borde ge ett par kilometer till" tänkte hon. Snart stötte hon på en till jobbig uppförsbacke, men denna gången sprang hon hela vägen uppför den. När hon kommit upp kände hon sig spyfärdig och GPS-klockan visade på 10.02 km och drygt 64 minuter, så hon tillät sig själv att stänga av den och promenera den sista kilometern hem.

Väl hemma lämnade Fru O sin bebis till Herr O och gick ut i köket för att fixa lunch. Hon hade tagit fram en matlåda ur frysen dagen innan och lade innehållet på en tallrik för att värma maten. Döm om hennes förvåning när pannbiffarna hon sett fram emot visade sig vara entrecote! Men det gick an det med. Efter lunchen tog hon ett bad, medan Herr O gick för att hämta Förstfödda O på dagis. Eller förskolan, vilket det nu var.

När de kommit hem tog Fru O med sig barnen för en eftermiddag på stan. Där införskaffades nya sommarskor till båda barnen, samt en BB cream till Fru O. Sedan gick de till Stadium för att köpa en till löparjacka. Då Fru O kom till kassan med sin nya jacka sa kassabiträdet "Du vet väl att du kan få ett par tights eller byxor på köpet med den här?" 
"Ja, men då gäller väl inte den här?" svarade Fru O och viftade med sin rabattkupong som erbjöd 20% rabatt på valfritt löparplagg men inte gällde i kombination med andra rabatter.
"Jodå!" svarade kassörskan glatt. "Eller vänta nu... Ja fast nu har jag ju sagt ja, så vi säger så idag!" Blixtsnabbt sprang Fru O upp på butikens övervåning och hämtade ett par tights i sin storlek. Sen sprang hon ner igen och betalade. Så gick det till när Fru O köpte löparjacka och sitt 9e par löpartights för totalt 269:- efter avdragen rabatt och bonuscheck.

Efter det kapet tog Fru O sina barn och åkte hem igen. Väl hemma lagades det pasta med zucchini och crème fraiche. Pastan serverades med bacon samt en persilje- och citrontopping som till och med Förstfödda O gillade. Vilken dag!

När barnen hade somnat ett par timmar senare landade Fru O med fötterna på vardagsrumsbordet och en kopp te i handen. Nu förtjänade hon att vila en stund!

2 comments:

AnnieeG said...

Ja, det gjorde hon verkligen! :)

Josefine Azrang said...

Supermum/kvinna/fru :)