Monday, March 18, 2013

Dagens grammatik

Ett bra träningspass kan göra hela dagen bra! Sprang med fina JoA mitt på dan, orkade springa  längre i sträck än på länge, som längst ca 3.7 km. Fick totalt ihop ca 6 km (med uppvärmning och en 500-meters återhämtningspaus efter de där 3.7, sprang alltså ca 5) och har mått toppen hela eftermiddagen och kvällen! Veckohandlingen gick snabbt o smärtfritt, matlagningen likaså och nattning av barnen ska vi inte ens tala om. Mitt enda aber var A's bristande stresshanteringsförmåga, men det löste vi i efterhand. Nu är klockan 21.10 och jag funderar allvarligt på att gå o lägga mig, men jag ligger rejält efter med månadens plankor så jag ska väl ta o skrapa ihop några såna först...

Helgen var för övrigt trevlig om än något stressig. Nu ska det bli skönt att ta det lugnt en vecka innan vi åker till Sthlm igen över påsk, jag o barnen. Jag förstår inte hur storhelgerna hela tiden lyckas ligga med jämna treveckorsmellanrum, så att A som jobbar rullande treveckorsschema får jobba varenda jul, påsk och midsommar... Men så är det iaf. Och "snart" går han ju på pappledighet så då får vi fira midsommar och jul i fred i år.

Min chef ringde idag, det var trevligt att känna sig ihågkommen! Min vikarie har fått jobb på en annan avdelning, men är nu gravid så hon jobbar bara nån månad till fast på "sin" avdelning eftersom hennes vikarie där har fått ett vik på en tredje avdelning. Så nu ville chefen bara bekräfta vilket datum jag kommer tillbaka så hon vet hur länge min vikaries vikarie ska jobba o så där. I april vankas det team building-dagar, men det ser inte bättre ut än att A jobbar båda de dagarna som är aktuella. Får se om jag letar reda på barnvakt eller nåt... Kanske kan ta med S om han är på bra humör? Eller är det att gå för långt? Ja vi får se hur det blir.

Läste Nils Karlsson-Pyssling med E igår och förundrades över kommateringen hela boken igenom. Har reglerna ändrats sen Astrids tid, eller är den dåligt skriven? Eller har jag sämre koll än vad jag inbillat mig?! "Dagen därpå kunde Bertil nästan inte vänta, tills mamma och pappa hade gått. Så fort tamburdörren hade slagit igen, kröp han in under sängen och gick ner till Nisse. ... Bertil skurade, och Nisse torkade efter med trasan. ... Geléskålen var snart fylld med rent, varmt vatten, en bit av en gammal frottéhandduk blev ett härligt badlakan, och även om de skvalpade ut en hel del vatten i trappan, så räckte i alla fall det som var kvar att bada i." Hade jag skrivit de där meningarna hade jag inte använt de röda kommana (och jag gillar ändå komma, så det är inte det det handlar om!) Har för mig att jag fått lära mig att man inte sätter komma framför och (men det kan ha varit att man inte börjar meningar med och, jag minns inte så noga...). Den sista meningen hade jag dessutom hellre delat upp i två eller tre kortare.

Det var dagens grammatiklektion, nu ska jag planka och sova. Klockan är ju för allsin dar redan halv 10! (Lillfisen som vaknat runt 5-5.30 hela helgen sov för övrigt till 7.30 i morse. Då kom han iofs inte i säng förrän vid 20.30 igår kväll, så vi får väl se vad som händer imorgon...) Gonatt!

No comments: