Friday, March 15, 2013

Fredag

En hektisk dag lider (äntligen) mot sitt slut. Vi började kolla film vid 22 igår kväll, kom således i säng efter midnatt. S bestämde sig för att vakna 5.11 i morse... Mamman tyckte inte att den idén var lika briljant men vad ska man göra? Nån timme senare lämnade jag över honom till pappan, under förevändningen att jag inte tänkte köra till öppna förskolan med barnen om jag inte fick sova mer och det skulle i sin tur innebära att A inte skulle få sin efterlängtade egentid på dan. A valde egentid på dan framför mer sömn just då.

Jag sov vidare ett par timmar och efter frukost, dusch och allt annat som hör till så åkte vi till ÖF vid 10. Var där till ca 13, sen stod det shopping på agendan. Mojje o morfar lovade E en cykel i födelsedagspresent, ovetandes om att farfar o Gittan redan köpt en. När det uppdagades fick hon löfte om en annan present av valfri kvalisort, så idag blev det ett dockhus. Men galet så dyra möblerna är! Köpte en soffgrupp idag, för nånting måste man ju möblera med, men nu blir det nog till att bygga resten av lego fram till jul eller nåt! Alla playmobile-gubbar och fischer price-bondgårdsdjuren fick flytta in i huset iaf.



 När jag hade skruvat ihop huset drog jag på mig löparkläderna, stoppade S i nya vagnen och stack ut en sväng. Det går inte fort just nu! Snittade återigen 7 min/km, som tidigare i veckan, och gick mycket mer än vad jag hade velat. 5.3 km blev det på 37.37. Jag VET ju rent logiskt att jag kommer komma igen, men det är ändå en frustrationskälla just nu. Benet kändes iaf bättre! På måndag hägrar pass med bästaste JoA igen.

Kom hem strax före halv sex, stretch o dusch och sen var S hungrig medan A höll på att laga mat åt sig o E (vi hade redan bestämt att de skulle äta korv, som jag ju inte gillar, så det var inte nån diss :)) Jag matade således S innan jag kunde göra mat åt mig själv. Sen kom S på att han var trött och eftersom A satt och åt med E gick jag o la honom. Fortsatte med min egen mat (naturligtvis var jag sugen på klyftpotatis of all things, så det var ju inte direkt gjort i en handvändning heller!) när E kom på att hon också var trött. Vid det laget hade A börjat hänga tvätten och min potatis var ju ändå inte klar, så jag hjälpte E i säng också, SEN fick jag äntligen äta! Vid halv åtta... Sena middagar kan ju vara mysigt, men helst då i sällskap av nån man gillar och inte själv i soffan medan resten av familjen sover/spelar dataspel. Men nu är det som det är och jag har iaf mat i magen till skillnad från många andra!

Är lite sugen på en kaka, synd (eller bra!) att det inte finns nån hemma. I helgen blir det en tripp till mams o paps, ska hinna med besök hos fd svåger, tupperware-party hos Ah och besök hos svägerskan, förutom pappas födelsedagsmiddag. Gissar att vi alla kommer vara rätt möra come Sunday night.

Skickar med några härliga bilder på barnen idag. Gissa vem som gillar att krypa in under möblerna... (och sen gnälla för att det inte går att komma ut, ffa från studsmattan!)






Nu ska jag se om det finns nåt annat sött, i brist på kaka, och göra mig en kopp te.

2 comments:

AnnieeG said...

Fina ungar du har!!

Jess said...

Tack <3