Wednesday, March 06, 2013

Tisdag. Eller onsdag. Snart är det helg!

Idag har jag gått omkring och tänkt att det är tisdag och jättelångt till helgen. Sen kom jag på att det är onsdag, vilket gör att imorgon är det torsdag och eftersom E är ledig på fredagar så är det i princip helg redan imorgon eftermiddag! På gott och ont, det kommer bli en lång helg då A jobbar.

Var in på biblioteket och lämnade lite böcker idag. Jag och E har pratat om att läsa Nils Karlsson Pyssling, då hon helt har snöat in på att man kan bli liten om man trycker på en spik. Jag hittade den inte i hyllan och såg ingen ledig sökdator heller, så jag gick fram till en av bibliotekarierna och frågade efter den (nånting ska de väl ha att göra...) Jag skämdes lite å hennes vägnar när hon frågade sin kollega vem som skrivit boken. Jag förstår att man kanske inte kan hålla alla titlar och författare i huvudet, men ska man verkligen jobba på bibliotek om man inte kan sin Astrid Lindgren, frågar jag mig? Det är ju inte en av hennes mer okända böcker heller. Jaja, den fanns inte inne ivf.

Jag har aldrig varit nån snabbsimmare, men det finns få saker som stör mig så mycket som folk som simmar ännu långsammare och bara är i vägen. Särskilt när 4 av 5 banor i bassängen är upptagna av simskola/skolgympa och motionssimmarna alltså har en bana att röra sig med... Började hur som dagen med att simma 2 kilometer. Hade siktet inställt på 1500 meter och de första 57 längderna var inget problem öht då det som sagt var både simskola och en skolklass där, så det fanns mycket att upptaga hjärnan med. De sista 23 var lite tråkigare då alla barnen gick ungefär då, men I powered through. 65 minuter tog det. Sen tänkte jag belöna mig själv med en stund i bubbelkoppen, men den var kall :( Den backspolas (dvs. superrengörs, inte bara sån där 10-minutersrengöring var 10e minut) varje onsdag fm. Fail. Satte mig i bastun istället, men den var inte heller supervarm, så då gick jag hem. Man skulle ju kunna säga att vår lokala simhall kanske inte håller nån vidare toppkvalitet... Å andra sidan förlängde de utgångstiden på vårt klippkort med ett år, då de bytt kassasystem och det gamla kortet fortfarande var giltigt men inte funkade, så man får väl ta det onda med det goda.

Åt pizza till middag och nu känner jag mig som en uppblåst ballong i soffan. Blä.


No comments: