Wednesday, March 13, 2013

Tröttmössa

Det är lätt att skylla sömnbrist på småbarnen, men när man inte går o lägger sig i tid får man egentligen mest skylla sig själv! Sånt är livet. Efter ett par sena kvällar är jag mer än trött just nu och det verkar vara något som går i familjen, E frågade strax före kl 19 om hon inte kunde få gå o lägga sig snart! Jag hade lust att fråga "Who are you and what have you done with my daughter?" men eftersom hon inte förstår engelska kändes det inte som att jag skulle nå ända fram... Nöjde mig med att hon somnade på två röda när hon väl kom i säng istället.

Var på gymmet idag, skitpass igen. Körde intervall-träning på bandet och benet ville inte riktigt vara kompis idag heller. Ibland förbannar jag min envishet - det bästa vore ju att bara ta det lugnt, men jag kan inte låta bli att träna! Jag mår så mycket bättre på alla sätt o vis och orkar mer. Jag blir helt enkelt en bättre fru, mamma och människa när jag får träna regelbundet. Och efter de senaste två veckorna utan träning orkar jag inte vänta längre. Hur eller hur, det blev bara 20 minuter, 3 km. WHAT?! Sen när orkade jag så här lite?! Lite besviken är jag allt. Men det blir väl så att man tappar när hälsan tryter... På måndag ska jag springa med JoA, undrar just hur det ska gå? Senast vi sprang, för drygt fyra veckor sen, tyckte jag vi höll ett rätt bra tempo tillsammans i snön, men jag gissar att jag kommer dra ner snittet rätt rejält nästa vecka. Ska försöka hinna med nåt pass till den här veckan iaf. Stretchade höftböjaren extra noga idag och jag undrar om det inte känns lite bättre i benet ändå?!

Har aldrig riktigt varit nåt fan av halloumi, men häromdagen så ville E testa det när hon såg det på affären så idag blev det quesadillas med marinerad halloumi, paprika och rödlök. Mycket godare än jag förväntat mig! (E höll inte med...) Men HUR VÄNDER MAN DEM utan att allt ramlar ur!? Jag brukar göra kycklingquesadillas då och då, då brukar jag lägga innehåll på halva tortillan och sen vika andra halvan över som lock. Det kunde jag ju ha gjort idag också, men receptet sa "lägg ostskivorna på ett tortillabröd och tjoffa på några paprikabitar samt lite lökskivor. Lägg ett till bröd på som lock" så det gjorde jag. Sen när jag skulle vända dem i stekpannan så ramlade hälften av fyllningen ur, den andra hälften la sig i en hög inuti... :( Problem nr 2: Hur gör man för att inte bränna dem, samtidigt som man vill att osten ska smälta!? Suck... Nästa gång ska jag testa att riva osten och vika bröden dubbelt som jag brukar istället.

Jag gissar att ganska många redan har sett den här artikeln som florerar på Facebook, men om ni har missat den så passa på nu! Jonas Hassen Khemiri, ni vet "Ett öga rött"-killen, skriver om REVA. Mycket läsvärd!

Nu ska jag kolla ett par avsnitt av Big Bang Theory, sen ska jag knyta mig. Ha det gott!

No comments: