Friday, May 23, 2014

fredag, solsken och nybäddat

Det bästa med mitt jobb är att när jag har hunnit jobba undan allt jag legat efter under våren så finns det tid att hänga ute i solen med grabbarna istället. Vilket ju iofs kan vara på gott och ont...



Man kan inte tro att jag hade solkräm, men det beror på att jag råkade stoppa ner fel flaska i väskan och hade lägre faktor än jag trodde. (Det är värre än vad som syns på bilderna).

Den andra bästa saken med mitt jobb är att när det blir för svettigt i solen kan man lämna över killarna till någon annan en stund och gå in o baka kladdkaka istället. Med risk för att låta självgod så blev det en av de godare kladdkakorna jag ätit (och då bestod huvuddelen av mitt kostintag av kladdkaka och makaroner för si så där 12 år sen. Dock inte tillsammans). Precis så där lagom genomkladdig utan att vara rinnig, och lite extra seg i kanten men inte hård någonstans. Mm-mm-mm! tillsammans med lite frysta (tinade) hallon så blev det exakt hur bra som helst!

Sen gjorde jag helg. Hämtade ungarna och åkte iväg o köpte lite nya sommarskor, så de slipper flyta bort i gympaskorna. Köpte glass också. S brukar inte äta glass, men idag slank den ner fortare än kvickt. Lite typiskt kan tyckas, eftersom jag hade en wishful tanke om att jag skulle behöva äta upp hans glass och därför inte köpte någon egen, men det blev inte riktigt så den här gången.

Sen var min plan att springa en liten femma eller så, men A hade migrän och behövde vila inför jobbet, så det blidde till att laga mat istället. Pasta med zucchiniröra och citron- & persiljedressing. Sen stoppade jag den yngre generationen i duschen och S lärde sig ett nytt ord; "dortgis" (alltså lortgris, om det var otydligt). Gråare ungar har sällan skådats! Men det är bra, för det betyder att de har varit ute o ute är bra :)

Nu ska jag hänga årets första tvätt på balkongen (det är alltså balkongen som är premiär, inte tvätten) och stoppa ner mig själv mellan rena lakan. Lövely!

1 comment:

mamsen said...

Hade det varit första tvätten för året hade jag nog undrat vad vi gjort för fel när vi uppfostrade dig. ;)