Tuesday, May 13, 2014

Ett tränat öga

Ett tränat öga ser skillnad. Om det är iitala eller IKEA, om det är Louis Vuitton eller Thailandssemester, om det är solbränna eller brun utan sol. Jag gillar BUS och sticker inte under stol med det, genomskinlig som jag blir, men jag förstår inte varför folk smörjer in sig och sen på en direkt fråga ändå hävdar att det är egen bränna. "Nä, jag har bra pigment" - Ja, och ränder som talar sitt eget tydliga språk... Ät tabletter i så fall, då slipper man ränderna! (Learning by doing).

Nåväl, det var inte BUS jag skulle skriva om idag. Tänkte egentligen inte skriva om träningen heller, men när jag ändå skriver om saker jag inte tänkte skriva om så kan jag ju nämna den; det gick sådär, snittade precis över 6 min/km (6.03) första femman. Har överlag känt mig stel i benen på sistone, kanske dags för en massage? Hur som, efter 5.2 körde jag en 400-metersspurt, det finns en sån bra, platt raksträcka inte alltför långt härifrån som är ganska exakt 400 meter (typ 399-401 beroende på om man måste väja för någon). Jag trodde bokstavligt talat att hjärtat skulle explodera, men jag lyckades sänka totaltsnittet med 11 sekunder per km jämfört med hur det såg ut vid halvmilsmarkeringen. I motvind. Belönade mig med både ansiktsmask och hårinpackning i duschen efteråt. Eller -förpackning, som en arbetskamrat sa häromdagen. "Jag behöver göra en hårförpackning". Ja gör det du.

Förutom det har vi förlorat ytterligare en budgivning idag, lägenheten drog iväg en bra bit över vårt tak (vilket ju känns bättre än när sista motbudet landar 10 000 över vad vi vill lägga). Jag antar att livet är så och att uteplatsen lockade folk att betala mer än för en lägenhet med balkong. Vår tid kommer väl vad det lider. Tills dess bor vi kvar här i kaoset.

Ja det var ju tur att jag skrev lite om BUS och träning, för de där små raderna om en förlorad budgivning hade ju inte blivit mycket till inlägg... Nu hoppas jag att ett förvånansvärt starkt Norge inte gör ett till mål innan slutklockan ringer.

No comments: