Saturday, November 17, 2012

Lite av varje

Vilken dag! Vi åkte hemifrån vid 10.30 i förmiddags och kom hem igen strax före 19. Då hade vi hunnit tillbringa ett par timmar på verkstan för hjulskifte (kö...), ett par timmar på seminarium om föräldraskap (en del "ja det gör vi ju redan" och en del "ja det borde vi tänka mer på"), samt en pizza på vägen hem. Det här med att vår favoritpizzeria har öppnat filial i vårt lilla lokala centrum är ju på gott och ont må jag säga... Men eftersom jag springer 3 gånger i veckan så kan jag äta pizza nån gång då och då med gott samvete :) Jag får ändå inte i mig mer än en halv (vet dock inte om det säger mer om pizzan eller om mig?)

Passade på att kolla lite på bilar också, när vi var på verkstan (eftersom de hade bilhall i anslutning). Funderar ju lite på hur många bilar vi kommer behöva när jag börjar jobba igen, då jag helst inte åker buss till jobbet (det tar drygt dubbelt så lång tid och jag kan tycka att en halvtimme enkel väg är länge nog, ffa med två barn hemma). Vi hade ju en Ford Ka innan vi köpte V70:n och vi har båda vart lite inställda på att det kan bli en sån igen om/när vi köper bil igen. Det är ingen familjebil, men perfekt som pendlingsbil! Liten och bensinsnål, men skön att köra och dessutom rymlig för att vara så liten. Så vi kollade in i Ford-hallen idag och blev erbjudna att provköra en cerise-aktig Ka. Då var jag tyvärr tvungen att tacka nej, för att inte fresta mig själv alltför mycket... Dessutom vill jag inte köpa en bil som tappar halva värdet innan man ens har rullat ut ur butiken, så det blir nog en begagnad när det väl blir... Så nu återstår att diskutera om det blir till sommaren när jag börjar jobba eller sommaren 2014 när vi båda jobbar igen. Vad är den minskade bensinkostnaden värd mot skatt och försäkring? Och hur mycket kommer A behöva bil när han är hemma? Jaja.

I morgon ska jag med E på kalas, ser fram emot lite tjittertjatter över en kopp kaffe med dagismammorna, medan ungarna röjer runt på leklandet. Ser även fram emot fredag, då min chef och en arbetskamrat kommer över på besök. Jag saknar jobbet! Ska se till att lämna in min ledighetsansökan för nästa år också när hon kommer - eftersom jag tydligen inte får tummen ur att posta den trots att jag har haft papprena hemma sen juni! Framförhållningvadå? Det känns smått overkligt att jag har varit hemma 8½ månad - halvtid! Ska verkligen passa på att njuta den här andra halvan också eftersom det är sista chansen, det blir inga fler bebisar i den här fabriken. I < 3 Gubbis!

A jobbar nästa helg, så när jag la upp träningen för veckan blev jag först orolig att det bara skulle bli två pass, men sen kom jag på att jag kan köra intervallträning med vagnen på fredag. Det borde ändå gå! Behöver inte bli så långt pass för att vara effektivt o det blir inte lika jobbigt som att springa långa sträckor med vagnen. Så får det bli! Lämna E, springa en halvtimme och så hinner jag duscha innan folket dyker in. Perfa!

De senaste månaderna har vi sett Twin Peaks på dvd. MYCKET skum serie, många knepiga relationer och udda karaktärer minst sagt. Men ändå ett visst kult-underhållningsvärde. Sen finns det en film också, som handlar om tiden innan serien startar. INTE sevärd!! Den tillförde ingenting nytt och knöt inte ihop alla lösa trådar, vissa av dem saknade nästan helt anknytning till serien också. 1 pumpa av 5.

Lyssnar på julmusik via Vinyl 107/Radio Play-appen. Jag är lite besviken på att det redan börjats - mer än en månad kvar, inte advent än, ingen snö... Vad är grejen med att spela julmusik dygnet runt då?! Även om det bara är över helgen. (Desto konstigare kan jag tycka). När de spelade "När juldagsmorgon glimmar" förut, så frågade A om det var "Stockholm i mitt hjärta julversionen?"...

Nu börjar det visst bli dags att plocka ihop och stoppa sig i säng. På återhörande!

No comments: