Saturday, November 10, 2012

10/11/12

Idag handlar inlägget mest om träning och lite om träning.

I slutet av förra året satte jag upp en del träningsmål för 2012. Det ena målet var att orka springa 5 km igen efter graviditeten, men innan året är slut. Idag hände det! Knappt två månader efter att jag började springa igen efter förlossningen och återigen på bandet med 1.5% lutning. Funderade på att springa utomhus, det är ju inte så många tillfällen kvar antar jag och idag var det ju ändå 6 grader varmt. Men bastun på FS lockade mer än regnet utomhus... Nu ska jag jobba vidare på mina 5 km, samt att springa något kortare sträckor något fortare, resten av året. Sen ska jag jobba mot milen efter nyår, tillsammans med RunKeepers sub55-program. Programmet förutsätter att man tränar fyra gånger i veckan och det kommer jag inte hinna, så de 16 veckorna som det egentligen sträcker sig över lär bli 21-22 veckor. Tror ni jag kommer klara milen på under 55 minuter i slutet av maj/början av juni? Jag känner mig exalterad (och nervös!) iaf :)

Ett annat mål var att få ihop 100 träningspass i år, inklusive promenader. Tyvärr blev det inte så mycket av just promenader som jag hade tänkt i våras/somras, så för närvarande har jag kommit upp i totalt 59 pass, fördelat på jogging, spinning, simning och lite av varje. Jag har ju lite tid på mig fortfarande, men ser inte riktigt hur jag ska hinna få ihop 41 träningspass på 7 veckor... 21 kanske är mer rimligt! Men 80 träningspass totalt är inte heller fy skam för någon som varit gravid halva året (även om jag tog hänsyn till graviditeten när jag satte målen).

Det tredje målet var att få ihop 3000 träningsminuter. Där är jag på god väg, med 2509 minuter (84%) in the books! Jag har inte räknat en enda planka, men 3*30ish minuter i 7 veckor till ger ju lätt de där sista 500 minuterna också. Yay!

Mina november-plankor började bra, med 12:30 totalt den 5e. Sen har det dock stått still, så jag är fortfarande kvar på 12:30... Inte en enda planka på fem dagar! Jag har lite grann tappat motivationen och dessutom varit jättetrött de senaste dagarna. Av nån anledning har jag alltid gjort plankorna precis innan jag går o lägger mig. Det är ett bra sätt att slippa frysa i sängen - men ett värdelöst sätt att få dem gjorda då man ju liksom är som allra tröttast just då... Ska ta mig i kragen när E har lagt sig ikväll!

4 comments:

AnnieeG said...

klart du grejar milen på sub 55!! Å vad jag också vill sätta upp mål för träningen, och komma igång. Än är det ju lite svårt med vad man ska ha för tidsperspektiv, men sub 55 tänker jag också jobba emot framöver. Och kanske kan jag ta mig igenom Hässelbyloppet redan nästa år? Hoppas!

Jess said...

Ja, du har ju sprungit runt timmen förut så ett sub55-mål känns väldigt rimligt tycker jag! Och du kan absolut klara milen till Hässelby om du kommer igång efter förlossningen! Det är ju ändå drygt 8 månader efter bf, vilket ger ett halvår att träna om allt går som det "ska" :)

AnnieeG said...

ja, jag har ju lite av en brasklapp i att det kanske blir samma som sist, då fick jag ju inte springa på 6 månader, isf blir det tajt. Men hoppas det går snabbare denna gång. Jag sprang milen några gånger på knappt 58 i våras, men 2-3 minuter till känns mycket att kapa... men får man bara fortsätta mala på så ska det väl gå? Och sen tar vi sub 50 va!? =)

Jess said...

Sen tar vi sub 50! Jag är inte sugen på nå mkt längre sträckor (mer än de långpass som är en del av sub-träningen), så målet framöver måste ju bli att kapa tiden... Efter 50 vet jag inte hur mkt mer som är möjligt, men det är ju å andra sidan en bra bit dit också, så jag behöver inte oroa mig för det än :)