Monday, April 14, 2014

Chocolat

Förra veckan kände jag att Ace Wilder kanske inte är helt ute och cyklar ändå; "I wanna make money while I sleep" - ja, det hade varit skönt. Ett tag. Behövde de där sjukdagarna på fler plan än bara för förkylningen tror jag. Idag var jag tillbaka på jobbet igen, fast jag kanske egentligen borde ha vabbat (S har haft "hettiåttaett" i helgen). Nu åkte stackars A på det när han kom hem vid 8 i morse, efter att redan ha varit vaken 14 timmar. Okej, han erbjöd sig redan igår att göra det, så han får lite granna skylla sig själv. Men ändå. Han hade varit uppe närmare ett dygn när jag väl kom hem från jobbet och han kunde gå o lägga sig. Jobbet gick bra, hade blandat ihop lite datum så mötet jag stressat upp mig över var inte alls idag utan först om två veckor. Skönt. Hann inte riktigt färdigt det jag missade förra veckan, men nästan allt jag borde gjort idag. Två grejer kvar till imorgon, men jag måste ju ha något att göra då också.

Min tur med inkompetenta rondellförare fortsätter. Idag var det en liten personbil (kanske Mazda?) av äldre modell som körde rakt in framför mig. Jag hängde mig vanan trogen på tutan (börjar bli bra på det nu) och såg hur fruntimret hoppade högt och höll på att köra av vägen. Jösses mänska, lär dig köra bil! Eller håll dig hemma. Idiotier.

Idag motstod jag inte chokladbegäret längre. Efter en liten löprunda förtjänade jag en liten chokladbit. Försöker hålla mig till liten bit dock och motstå frestelsen att bryta en rad till... Löprundan var min sjätte (eller möjligen sjunde) sen början på november och konditionen har tagit rejält med stryk de här månaderna! Snittade samma tempo som jag för ett halvår sen snittade på långpassen, trots att jag bara sprang en halvmil :( Nöjd dock att jag tog mig ut och det kan ju bara bli bättre härifrån. Fast frågan är om jag någonsin kommer i samma form som jag var förra året? Jag blir ju knappast yngre och kommer aldrig ha lika mycket tid att träna som förra våren. Hoppas dock att det går snabbt att A) orka milen åtminstone och B) sänka snitttempot.

Avslutade kvällen med en dusch. Efteråt stod hela badrumsgolvet under centimeterdjupt vatten, så imorgon blir det till att ringa Uppsalahem. Det bör ju ligga i deras intresse också att komma hit och fixa avloppet snarast, så det inte blir fuktskador och mögel hos både oss och grannen för det lär varken vara snabbare eller billigare att ordna för dem. Ibland är det bra att bo i hyresrätt...

No comments: