Friday, April 04, 2014

Dagens lunch


Dagens sallad blev ett hopplock på CityGross, då jag inte hade någon matlåda med mig. En salig blandning måste jag säga… Eller vad tycks om

Bladspenat, ruccola, pico de gallo (tomat, lök, färsk koriander för den som inte vet), falafel, tabbouleh (de två passar ju iofs bra ihop), medelhavspasta med stekta grönsaker och salladsost, fetaost och mozarella.

Lite mexican, lite medelhav, lite mellanöstern. Bara lite pulled pork à la NYC och de svenska köttbullarna som saknas? Jag gillar alla delarna, men är i efterhand inte helt säker på att de egentligen passade så himla bra ihop. Nåväl, magen är mätt och jag är nöjd med det. Nästa gång ska jag välja med lite mer omsorg. Pico de gallo gillar jag i vanliga fall, men just den här var inte jättegod. För lite koriander.

Det har varit mycket vegetariskt på sistone. Inget planerat, det har bara blivit så. Gårdagens vegetariska lasagne blev dock ingen lasagne, för det fanns bara fyra plattor hemma. Jag var helt säker på att jag hade ett oöppnat paket… Blev en paprika & keso-gratäng med pasta till istället. Mat som mat. I onsdags blev det bara lite pasta med pesto, familjen hade redan ätit när jag kom hem från jobbet. I tisdags åt vi också vegetariskt, då blev det pasta med tomatsås och keso. Två fiskluncher har jag också hunnit med. Jag som brukar äta kött jämt, det enda kött jag har ätit den här veckan är en köttfärssås.

Av nån anledning känner jag mig väldigt ostressad idag. Kanske mest för att lunchterapin blev inställd pga sjukdom så jag helt plötsligt fick ett par timmar till på mig att göra det som behöver göras på jobbet. Det gav uppenbarligen dessutom tid att hinna blogga två gånger... Det känns som att jag hinner flexa i eftermiddag och åka till frissan istället. Men först ska jag ladda om för nästa samtal med ungdom. Och glädja mig lite åt att jag inte behöver åka på utbildningen som jag egentligen ville gå men inte riktigt har tid för nästa vecka. Kommer en ny chans till ännu bättre utbildning i höst.

No comments: