Sunday, August 31, 2014

flytta.nu, tack!

Ibland undrar man ju om folk typ GLÖMMER att uppfostra sina barn, eller om vi bara har helt olika syn på vad som är tillåtet och inte. I min värld är det till exempel INTE tillåtet att mina barn jagar andra med stora trädgrenar och försöker knuffa ner varandra från berg. Men tydligen så var det okej för de där 12-åringarna jag träffade på på vägen hem från ICA idag. Och tydligen så var det helt okej att vara kaxig också, för när jag ifrågasatte vad de höll på med så var det en liten skit som ba "Va spelar det för roll?" Eh, du typ håller på att ta livet av din kompis, eller kanske i "bästa" fall få honom förlamad om han ramlar ner därifrån och inte bryter nacken helt, och du undrar vad det spelar för roll?! Hade god lust att fråga om han var dum i huvet, men nöjde mig med att deklarera att han inte skulle vara så kaxig. Jag var så arg så jag skakade.

Sen kom ett gäng tjejer i samma ålder, nån sorts hang-arounds som faktiskt såg lite rädda ut. Frågade dem vad som stod på och fick till svar att "de bara lekte". Eh, no. Det där var inte på lek och det sa jag till tjejerna också. Sen kom nån av killarna och talade om att de lekte "Tom och Jerry". JAHAA! Ja men då så, då är det ju okej att ni har ihjäl varandra, titta där hittade ni en sparkcykel att kasta på varann också, vad bra, tack för mig, då går jag hem då. Eller vänta nu, jag ska nog leka just här i den här parken med mitt barn ett tag... En av tjejerna frågade om jag skulle ringa polisen, eftersom jag hade telefonen i handen. Jag svarade helt sonika att om det behövs så gör jag det, men just nu ska jag bara leka i parken. Sen använde jag telefonen till att fota snorungarna ifall det skulle behöva bli ett polisärende, men de flesta av dem lugnade ner sig.

Efter en stund kom ett gäng äldre "ghettokillar" (ni vet, de där tuffa invandrargängen med kamphundar av olika slag) och dem verkade även de sista ungarna ha mer respekt för än för mig, för då drog hela bunten. När jag gick hemåt satt de och  pratade med varandra utan uppenbara konflikter på grillplatsen några meter bort.

Ibland blir jag så fruktansvärt trött på att bo här...


No comments: