Thursday, June 06, 2013

Ekebyloppet 2013

Idag var det premiär för Ekebyloppet. Inte bara för min egen del, utan även för loppet som sådant. Man kunde välja 5 eller 10 km, jag valde 5 med tanke på benets förehavanden de senaste veckorna. (Jag anmälde mig nämligen förra veckan).

Jag har inte sprungit alls sen Milspåret för två veckor sen, pga den där skadan. Sen drack jag alldeles för lite vatten igår och så var det supervarmt idag. Ändå blev det 5.5 km (ja, banan var lite längre än 5) på 32:16, vilket gav ett snitt på 5:52. Inget nytt rekord, men jag brukar ju vara nöjd med allt under 6min/km. Lättlöpt bana, typ platt hela vägen. Ett par nerförsbackar, men inga stora uppförs alls. Nu i efterhand känner jag att det som var jobbigast var just värmen/vätskebristen, jag är inte så slut i kroppen som jag brukar vara efter ett riktigt bra pass! Men det känns bra att foten/benet höll iaf, nu kanske jag kan komma igång igen, peppar peppar... Man skulle iaf kunna säga att jag är nöjd under omständigheterna!

Arrangemanget kändes ok, men inte toppen, ffa för barnloppet (som E sprang, ca 1.2 km)! Allt var smidigt med nummerlappsuthämt, vätskekontroller m.m. Men på barnloppet var det flera (äldre) barn som sprang utan föräldrar som sprang fel! Man måste ju för 17 märka upp banan ordentligt! E sprang med A, så de hittade rätt som tur var...

På området fanns det gratis popcorn o sockervadd för barnen, sen lite olika utställare/sponsorer. De hade rätt schyssta priser också, dels kunde man vinna årskort på Friskis o Svettis (som var en av huvudarrangörerna) och hälsoundersökningar på Ekeby hälsocenter (som var en annan HA). Men sen hade de "spurtpriser" utmed vägen, när det var ca 2 km kvar så stod det fyra kundvagnar (en för varje kön & distans) med grejer från Coop. Så de som var bland de första kunde välja om de ville ta en vagn som sinkar tiden, eller satsa på de andra priserna... Kul grej! Men då fick man springa med vagnen till mål.

Fortsatte nationaldagen med picnic tillsammans med E och lite löst folk från kyrkan. Tre timmar i solen gav huvudvärk men i övrigt var det en mucho trevlig eftermiddag!

Nu verkar det som att hela familjen somnade utom jag, så jag får väl hänga med Vännerna istället...

No comments: