Thursday, April 12, 2012

Twitter - to be or not to be?

Eftermiddagen på stan blev mycket trevlig. Jag fikade med en kollega (visst kan man säga kollega om man jobbar på samma ställe, även om man inte alls har samma typ av arbetsuppgifter? Han är ju lärare, men vi jobbar med samma ungdomar). Hur som helst så gjorde vårsolen sitt för att göra dagen extra fantastisk och jag tog till och med av mig jackan. Hurra!

Innan jag for ner på stan var jag och simmade en sväng med A. Min bikini som jag köpte förra året hade blivit något för liten i överdelen, vill minnas att jag hade liknande problem förra gången jag var gravid. Med det lilla delikata problemet på halsen började jag leta ny bikini redan igår när jag var på Gränby C med bästaste EE. Hittade en på Stadium men kombinationen av rätt storlek/rätt färg fanns inte, så jag fortsatte jakten idag när jag ändå var på stan. Efter att ha gått igenom den första Stadium-butiken utan framgång kastade jag mig in på H&M (som liksom ändå låg på vägen till nästa) och kollade utbudet rent generellt, inte bara i jakt på bikini alltså. Hittade ett par jeans som råkade vara en alltför bra deal för att inte slå till. Det var ju inga mammajeans och jag kunde absolut inte knäppa dem - men det var min favoritmodell och de var nersatta från 399.- till 50.- så jag tog ett par och tänkte att förr eller senare kommer jag ju komma i dem! (Vis av andras misstag). Jag köpte ett par likadana (fast en annan nyans) i somras som kändes helt rätt i butiken men när jag kommit hem och ryckt bort alla lappar och använt dem en stund så insåg jag att de inte var helt rätt, de var för stora, så jag fick köpa ytterligare ett par i en mindre storlek och lägga undan de andra tills vidare. Så nu har jag två par sprillans nya jeans i den modellen, fast olika storlek, som jag har som mål att komma i senast nästa sommar. Wish me luck!

Förutom att fika så diskuterade jag och min lärar-kollega fenomenet Twitter idag. Jag har alltid tänkt att mitt liv är för komplext för att få plats på 160 tecken, vilket väl är ungefär vad man får plats med i en tweet (hur många av mina blogginlägg har varit så korta liksom?) Men samtidigt så skulle jag vilja följa vad en del andra personer skriver. För att kunna följa andra måste man dock ha ett eget konto - och då uppstår ju frågan om man ska ha ett konto för att läsa vad andra skriver om man inte skriver nåt själv? För mig just nu känns det rätt löjligt att ha ett konto om jag ändå inte ska använda det, samtidigt som det känns som att man missar en hel del samhällsdebatt när man inte finns på Twitter. Jag får lov att fundera en stund och återkomma i frågan.

1 comment:

AnnieeG said...

Nej Jessica, man kan inte säga kollega om man inte har EXAKT samma typ av arbetsuppgifter. Jag vet inte, men jag tror tom att det finns lagstadgar på det.

BRA att du köpte supersnyggasuperbilliga jeans. Om jag nån gång blir gravid igen kommer jag fortsätta köpa kläder i min normala storlek så fort jag ser nåt som det står mitt namn på. =)