Thursday, May 02, 2013

En alldeles ovanlig torsdag (som tur är)

Mitt träningspass i måndags blev inställt, pga sjuk son och arbetande make som inte kunde ta hand om sonen eftersom han i princip bara hinner jobba, sova och möjligen äta under de dygn han jobbar. Min kropp var nog rätt tacksam för det egentligen, eftersom det har varit lite si o så med sömnen under de här sjukstugedagarna. Hade planerat in ett nytt pass till ikväll, eftersom A har slutat jobba nu, men istället hamnade jag på barnakuten* med S hela eftermiddagen, vilket inte bara knäckte mig mentalt utan även omkullkastade hela mitt matschema för att klara träningen. (Kan inte äta för tätt inpå, men inte för långt innan heller. Lurig balansgång det där). Blodproverna på akuten visade normala salthalter o blodvärden, trots att han varken kissat eller velat dricka några större mängder sen igår kväll. Blev hemskickade med order om att låta honom dricka det han vill ha, oavsett om det är vätskeersättning eller äppeljuice. Huvudsaken han dricker. Stannade således och köpte bebis-äppeljuice på vägen hem och kom på att jag själv inte hade ätit nå vidare idag heller så det blev en Subway-macka för min egen del. Och eftersom jag har gått till skafferiet  v a r e n d a  dag den här veckan i förhoppning om att någon har råkat glömma en påse smågodis (vilket naturligtvis inte har hänt) så passade jag på att köpa några favoritbitar också. Och nu sitter jag här och känner mig helt slut i huvudet efter en orolig dag, i dubbla bemärkelser.

*Ringde 1177 i förmiddags, de hänvisade till vårdcentralen, om han inte skulle kissa under förmiddagen. Efter lunch var blöjan fortfarande torr så jag ringde VC, som i enlighet med sitt telefonsystem ringer upp när de har tid. När jag vid 15-tiden således blev uppringd av VC förklarade de att han var fyra dagar för liten för att komma dit - de tar bara barn från 10 månader. Dessutom tyckte de att det var ett fall för akuten. Kunde inte 1177 kommit på det redan från början så hade jag kanske mått lite bättre under dagen?

 Vad är det här och hur får jag bort det?!

I måndags hade jag tänkt veckohandla, men det blev inget av med den saken efter omständigheterna. Har fortfarande inte kommit iväg... Bara varit på vår lilla ICA och handlat typ mjölk o bröd o äppeljuice. Tur det fanns många matlådor i frysen! Men imorrn ska jag väl ändå kunna få springa och handla mat? För nu börjar resterna också ta slut.

1 comment:

AnnieeG said...

Usch, när de inte äter och dricker, det är det värsta tycker jag. Vi var inne med Hugo en gång på akuten nör han inte ätit på en hel dag, när han var typ fyra månader. Man var helt slut mentalt efter det. Hoppas det vänder nu! Kram till söta lilla S! Och till den stackars mamman också förstås.