Friday, February 01, 2013

Plötsligt händer det

Man (läs: jag) kommer till en punkt i livet (läs: träningen) där man känner att man har gett allt som finns att ge för tillfället och att 8 km på 48:55 ändå är rätt okej med tanke på allt (som t.ex. att jag började springa för första ggn i mitt liv för ca tre år sen o att jag fick barn relativt nyss o såna där omständigheter). Sen harvar man på ett par veckor till, korta pass o intervaller och så kommer man till nästa 8 km-pass. Och när man känner innan passet hur det inte finns nån kraft alls i benen o HOPPAS på att åtminstone komma under 50 minuter - då spritter det till o går på 48:30 istället!

Idag har jag varit hungrig exakt hela dagen, trots att jag har ätit massor av mat. Min kropp har börjat tala om på sistone att den inte är riktigt nöjd med bara träning, jag måste göra nåt åt kosten också... Jag äter mer än gärna onyttigheter och tänker allt som oftast att EN godis gör ju ingenting... och kanske inte tre heller. Men tre på förmiddan o tre på eftermiddan o helst en på kvällen också o så samma visa varje dag gör att jag känner mig ofräsch inuti, så efter helgens båda 4-årskalas blir det detox. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilken variant än, jag vill ju gärna ha en som håller för träning också så den får inte trötta ut för mycket. Min chef har pratat sig varm om nåt som heter whole30, jag funderar på en variant av den. Jag vet inte om det kommer vara möjligt att följa programmet fullt ut, med barn i huset och så där (nog för att jag är mammaledig, men jag vill inte ägna all min tid åt att laga femtielva olika maträtter). Men jag kan ju alltid prova att utesluta de stora grupperna mejerivaror, spannmål och rent socker ett par veckor. Undrar bara vad man ska äta till frukost, inte fil o inte smörgås... Det får bli äggröra och skinka! (Efter en tillfällig detox är planen att hålla mig till sund kost, om nån funderade över kortsiktiga lösningar).

De senaste veckorna har det blivit indiskt hemma ungefär en gång i veckan. Inget avancerat, bara kryddmixer från Santa Maria och färdiga naanbröd - men himmel så gott! Jag åt en hel del indiskt i USA men sen har det liksom bara fallit bort från min meny tills nu. Jag hade verkligen glömt hur gott det kan vara! Fast det har ju bara blivit kyckling i olika kryddningar, jag minns en viss linsröra som jag brukade äta i USA också - den var fantastiskt god men jag minns inte vad den kallades så det blir nog svårt att hitta den igen. Undrar om man kan hitta indiska recept nånstans? Jag ska googla...

Jahaja, tårtor och en del av maten förberett tills imorrn, så nu hinner jag träna en sväng innan familjen o några vänner dräller in vid 15-snåret. Jag lär inte hinna hit igen innan helgen är slut.

No comments: