Wednesday, February 13, 2013

Art on Ice

Jag har alltid gillat konståkning, det vilar något glamoröst över de graciösa kropparma i glittriga dräkter. Därför blev jag väldigt glad när min fina vän Ah frågade vem som ville följa med på Art on Ice och så fort jag hade clearat med A (dvs A här hemma) så bestämde jag mig för att det skulle vara värt varenda krona (som jag inte betalade själv eftersom jag fick biljetten i födelsedagspresent...)

Jag har aldrig varit på live-konståkning förut och kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig hur fantastisk kvällen skulle bli. Men vi pratar om EM-, VM- & OS-medaljörer, flerfaldiga sådana. Vi pratar om Shizuka Arakawa, Aljona Savchenko, Robin Scholkowy, Sarah Meier, Florent Amodio, Viktoria Helgesson, Kristoffer Berntsson och ännu fler. Namn och människor som jag satt och tänkte "Dem har jag sett på tv!" Vi pratar lyft, kast, hopp och piruetter i världsklass. Och som grädde på moset pratar vi också om Leona Lewis. Live. Vilken röst! Alla har väl hört "Bleeding love" på radio (ni som inte vet vilken låt jag pratar om kan höra den på DuTuben). Den versionen är I N G E N T I N G mot att höra henne i Globen!

Jag satt med ett fånigt leende på läpparna hela vägen hem till Uppsala igen. Vilken kväll! Jag hittar just nu bara två ord för att beskriva den: Pure. Magic.

No comments: