Monday, February 18, 2013

träningsskadad

Kollade sammanställningen av hur långt jag kommit mot mina målsättningar hittills i år. Vad gäller tiden så ligger jag rätt bra till med 14% uppnått. En snabb blick på distans såg inte lika bra ut; drygt 8 mil känns iofs som en imponerande sträcka, nästan två maror, men det är långt ifrån tillräckligt jämfört med hur stor del av året som gått och hur långt jag har kvar att springa i år... Med en överansträngning i ena benet så har jag inte heller kunnat springa sen förra måndagen och just nu känns det osäkert när jag kommer kunna springa igen. Vi får väl se hur det går med det där 100 mil-målet... Nån Premiärmil blir det iaf inte i år.

I brist på springande har jag testat Jillian Michaels 30 day shred - GALET vilken träningsvärk jag har haft i armarna de senaste dagarna! Jag var ganska kaxig från början och tänkte "Jaja, jag TESTAR väl level 1, men jag kommer nog gå över till 2an ganska direkt!" men så har det inte blivit. Hade jag haft lättare vikter (kör med 3 kiloshantlar nu) så hade jag kanske steppat upp ett steg, men mina armar har alltid varit svaga och de är inte redo för nästa nivå än. Men om en vecka har de inget val... Hur som helst, träningen i sig känns ju inte alls på samma sätt som ett löppass i kroppen, men i brist på bröd får man väl käka limpa. Jag ska försöka vila benet så gott det går och hoppas på att det ger med sig lite snabbare än förra gången (då det tog två månader innan jag kunde träna öht). Men jag saknar att springa :( Min plan just nu är iaf att avvakta med det där sub55-programmet tills det blir bättre ute-väder, och om jag kan börja springa innan vädret är på min sida så blir det kortare pass tills vidare. Sen ska jag försöka lära av mitt misstag den här gången, och inte ge mig på några längre pass på löpband igen. Ever.

Imorrn blir det IKEA och sen en eftermiddag med bara Gubbis (dvs egentligen en heldag med bara Gubbis), då A & E ska till badhuset. Som E har tjatat om det där badhuset! Senast vi hade planerat att gå dit så gick hon och fick feber i fyra dagar, men nu är hon taggad till tusen. Och jag laddar alltså för en lugn eftermiddag, kanske kan hinna få till träningen redan på em och få kvällen över till annat.

No comments: