Thursday, October 15, 2015

Helgskoj

Parallell-googlar på ny(are) bil, sangria-recept och chiapudding. Ingenting som har med varandra att göra, men allt av intresse just nu.



Imorse blev det mer Full scale Frukost än Kaffe på tåget. Informationen inför utbildningen stämde inte överens med den information vi fick på plats, så när det stod starttid 09.00 i utskicket så fick vi sedan höra 08.30 innan vi gick hem igår. Suck. Bara att pallra sig iväg strax före 7 för att hinna i tid och således ingen frukost hemma. Överlämnade barnen helt åt A i morse, tyckte inte E skulle behöva vara på fritids så tidigt. Jag är inte helt nöjd med utbildningen som sådan; förutom bristande information så var inte de ansvariga helt övertygande i sin argumentation kring varför man ska skatta vissa item på ett givet sätt, sånt drar ner helhetspoängen. Men i övrigt flöt dagen okej, med såväl fika som nya bekantskaper. Jag var ensam från min institution den här gången, jag tror aldrig det har hänt förut på en utbildning jag gått.

Missade precis 15.11-tåget hem, men som tur var gick det ett extra 10 minuter senare. Hem o hämta E, sen blev det helghandling av sällan skådat slag. Ska visst mätta 14 munnar här på lördag! E ville så gärna bjuda hem nån från mitt jobb, så nu kommer Psykologen, två andra kollegor och så deras familjer. Planerar tapas, hence the sangria. Testade manchego för första gången idag, vågade inte köpa utan att veta vad jag gav mig in på. E ville också smaka en bit i delikatessdisken och blev helt såld. Fint ska det va tydligen! Till osten blir det lite lufttorkat, oliver och chorizo. Lite bröd med kronärtskockscrème och kanske en gazpacho om jag hinner o orkar. Kycklingspett, vitlökschampinjoner och rostad potatis ska det bli också. Och såser, massor av såser. Aiolin köpte jag färdig, men guacamole och mojo rojo tänkte jag ge mig på att göra själv. Kan gå hur som helst, särskilt MR. Mycket att planera och förbereda, men kul ska det bli! Sju barn i åldrarna 2-6 kommer det springa omkring här också. Hej och hå, jag tror vi anställer Blixten McQueen som barnvakt.

Kroppen skriker efter sömn och innan sovmorgon på lördag är det ju en alldeles särdeles vanlig fredag. So long!

No comments: