Monday, June 02, 2014

Försommarmåndag

Jag älskar den här tiden på året! Om jag fick bestämma så skulle det vara maj och juni året runt.

Passet i lördags blev en rejäl mental upplåsning. Jag har sedan dess gått omkring med en känsla av att JAG KAN. Jag kan springa milen och kan jag det så kan jag vad som helst. Eller åtminstone hur långt som helst. Inte än, men snart, snartare än jag tror. Idag blev det 7 glada kilometer och jag känner lite löparglädje återvända i kroppen. S blev avundsjuk när jag drog på mig skorna, så han fick ta på sig sina och följa med ut i vagnen. Snittade 38 sekunder snabbare per kilometer jämfört med i lördags, trots att jag hade vagnen idag också. Det säger en del om hur mycket jag tappar i backar (och kostigar för den delen) eftersom jag hade färre och snällare backar idag. Men jämfört med den senaste tidens träning (då jag bara snittat några sekunder snabbare även utan vagn) så säger det även en del om hur mycket glädjen gör för resultatet. Och kanske att min neonrosa "lucky bra" medför lite positiv energi trots allt... ;)

Testade något nytt (för oss) den här veckan: Veckohandling via nätet. Satt vid datorn en kvart eller så igår - idag kom varorna hem ända till dörren och vi behövde inte göra något annat än att betala. En liten extra slant för hemkörningen naturligtvis, men lätt värt när tiden tryter! Som mammaledig tyckte jag en tur till Maxi kunde vara skönt, särskilt om barnen var kvar hemma med A. Men med heltidsjobb så känns det mer som ett måste än en skön oas i vardagen. Inte riktigt lika lyxigt som en färdig matkasse, man måste ju fortfarande planera själv, men absolut något jag kan tänka mig att fortsätta med. Nu hann jag ju träna istället för att trängas med kundvagnar i gångarna! Tänk så värt tid kan vara.

Nu ska jag sova. Längtar lite efter semester, som kommer i miniformat om mindre än två veckor och sen kör jag på i två veckor till innan den riktiga 5-veckorsvarianten dyker upp. Hmm, helt plötsligt kändes det som att sommaren snart är slut, innan den ens har börjat... Men fem veckor med familjen känns lyxigt!


3 comments:

Anonymous said...

Vilken av alla matbutiker på internet provade du?!? & ska vi ses i sommar?!? 😘kram! Ah

Jess said...

Ica Maxi och ja, såklart! :) Kanske alla 8 för en gångs skull?!

Anonymous said...

Absolut allahopa på en gång! 👍😄 får väl klura på var & när men det verkar ju finnas gott om tid! 😉 puss!