Sunday, June 22, 2014

Midsommardagen

Efter ytterligare en sväng borta så är jag nu hemma igen. Firade midsommar med mamma, pappa o farmor, A o barnen. Både stång och dans blev det, men i kyligaste laget för min smak (även om vi inte hade snö, till skillnad från vissa andra). Jag gillar midsommar, men vill gärna fira med många människor, som jag minns barndomens midsomrar ihop med Familjen J. Nu har fina vännen flyttat till NZ och resten av familjen befinner sig lite här och var i långa landet, vilket gör att midsommar tillsammans är mer av undantag numera. Någon annan given midsommarkompis finns inte riktigt på samma sätt. Jag önskar att jag hade en egen trädgård, då skulle jag bjuda in massa folk att fira midsommar hos oss. Jag ser vita klänningar, knytkalas, strålande sol och massor av barn framför mig (jag tror aldrig jag har ägt en vit klänning förutom till studenten och bröllopet btw). Jag har en lång gästlista i huvudet. Nästa år återgår jag till traditionellt firande i Närke, eller så omsätter jag planerandet i nån sorts verklighet. Vi får väl se vilket som känns enklast fram i maj. Kanske kan jag smila in mig hos någon av gästerna och låna en trädgård.

Planerar resten av semestern, bokat lite hotellnätter här och var och sitter nu o kollar på biljetter till Kolmården - boka i förväg eller köpa på plats? Ser fram emot två dagar i kö till olika attraktioner. Köper nog biljetterna innan vi åker, så slipper vi åtminstone en kö. Man kan visst boka plats till delfinshowen också, för några kronor extra. Jag tänker att en hundring hit eller dit inte gör någon skillnad i den allmänna konkursen en sån utflykt ändå försätter en. Skatteåterbäringen är redan budgeterad för semestermys, som tur är.

Imorgon ska jag ta tag i träningen igen. Jag kom av mig när jag fick ont i halsen för en och en halv vecka sen, har inte kommit igång igen sen dess. Imorgon blir det ett skönt pass så långt jag orkar i bekvämt tempo, vi får väl se vart det slutar. Kanske 5, kanske 12. Kanske långsamt, kanske godkänt. Knappast snabbt. I sommar ska jag lägga lite mer tid på styrketräning också, eftersom jag inte kommer iväg på CX-passen längre. Inbillar mig att det är lättare att träna styrka än springa på morgnarna. Springa tidigt orkar jag inte alls. Spinning gick ju, så det kan gå. Lite basic styrka, gärna med fokus på corestabilitet. Tidigt på morgonen är det dessutom inte lika mkt folk på gymmet, så då kan jag fundera hur länge jag vill på hur maskinerna fungerar... Fast nu är det ju bara två veckor kvar till riktiga semestern, så då behöver jag inte träna kl 6 heller.

Ska gå o se efter vad Lillprinsen vill, sen är det kanske dags att sova?

No comments: