Saturday, June 07, 2014

Långhelg - igen.

En härlig tjejmiddag med mammorna i torsdags! Grillad kyckling, färskpotatissallad och hembakt bröd. Supergod sås med soltorkade tomater och basilika och ett glas gott vin till det. Sällskapsspel och Singstar och en liten mojito med mynta från egna trädgården. Sen en superknäpp taxichaffis på vägen hem, satt o pratade om att tjejen han kört innan ville ha hans nummer, så han hade gett henne numret till växeln och sa åt henne att fråga efter "the best taxi driver". Han pratade svenska, men blandade med engelska på ett så där lite Maria Montazami-aktigt vis. Pratade om hur "super dangerous" vissa saker var (t.ex. att köra för fort, eller tjejer som inte kan köra). Väldigt omogen helt enkelt. Men jag kom hem i ett stycke :)

Middagen resulterade sedan i en liten playdate för E igår, då vi tog bussen tillsammans för att hämta den där bilen (jag sprang inte, som ni märker. Jag tror inte jag är riktigt redo för 15 än och det vore dumt att ge sig på det utan möjlighet att komma hem igen). Så kul att se hur bra tjejerna kommer överens fast det inte träffats på länge, det tog typ två sekunder så var de igång att leka och sen ville E inte åka hem när det var dags.

Idag kom favoritfastern (barnens, inte min) på besök och jag har både hunnit springa pyramidintervall (tack för tipset MG!) och leka ute på fotbollsplanen. Okej, jag satt mest vid sidan av fotbollsplanen med kameran i högsta hugg, men det var skönt i solen iaf :)

Pyramidintervallen var roliga men jobbiga. Det var 100-200-400-800-1000-800-400-200-100 meter, med en minuts gångvila mellan varje. Efter sista fyrhundringen kraschade appen. Sista gångvilan blev således längre än minuten innan jag insåg det, men när jag fattat det så joggade jag hem istället, utan att fundera över de sista två intervallerna. Snittet blev lågt, men passet kändes bra. Jobbigt, men bra. Tusingen var riktigt tuff och sista fyrhundringen hamnade såklart i en jobbig backe, så den orkade jag inte ens springa hela. Måste köra det här passet fler gånger! Imorgon ska jag dock försöka mig på ett lite längre pass, kanske kan klara 12 den här veckan? Tar med mig vagnen så ska det nog gå bra, med tempo och allt.

A har nattat S, svägerskan nattar E. Sen blir det filmkväll. Just nu känns det osäkert om jag orkar hålla mig vaken genom en hel film, men jag ska göra mitt bästa. Långhelgen lider så sakteliga mot sitt slut, men det är lika så bra för jag har massor att göra igen på jobbet och är ledig på fredag (planeringsdag på dagis). Så fyra arbetsdagar kvar till första semesterperioden. Sweet!

1 comment:

Martina said...

Supertrevlig helg! Roligt att träffa både dig och E :-)