Sunday, March 06, 2016

Skitsöndag, shoppingsöndag, skällsöndag

I min Fitbit-kompis kan man ställa in massa olika saker, mål kan man väl kalla det, t.ex. hur många steg man ska ta per dag, hur många våningar man ska gå upp (trappor/backar), hur mycket vatten man ska dricka, hur många kalorier man ska bränna osv i en halv oändlighet. Det är en skön känsla när alla poster lyser grönt på kvällen :) Vissa dagar ger jag upp direkt, som när jag kommer hem och bara har hunnit upp i 4000 steg och ingen tid att springa på kvällen. Då försöker jag liksom inte ens komma upp till 10 000 den dagen. Andra dagar så ligger jag precis under, då kan jag gå några varv extra runt lägenheten innan jag går o lägger mig, bara för att. Känner mig lite lätt nördig, men det bjuder jag på :)

Har haft en sån där dag när ingenting riktigt synkade idag, allra minst mitt humör. Vaknade mitt i en dröm i morse, kände mig helt förstörd av det och hade därtill ont i huvudet på förmiddagen. Efter frulle o ett par koppar kaffe försökte jag ändå ta mig i kragen och tog en promenad till stan med barnen. "Ska du kolla på träningsskor igen eller?!" frågade E lite näsvist. Ja, kanske det. Mina favoritlöparpjuck kanske var nedsatta från 1800 till 999 just nu... Kompenserade med lunch på stan och ett par timmar på biblioteket. E valde att låna två Pettson & Findus på engelska. "Jag vet ju vad den handlar om så då kanske jag förstår ändå" resonerade hon. Ganska avancerat för en sjuåring tycker jag. Lasse-Majas detektivbyrå smög också ner, tillsammans med Mulle Meck o Rut & Knut till S.

En sväng in på Ica på vägen hem och där var det bara att bryta ihop o komma igen, efter att ha skällt ut de helt rabiata barnen efter noter inför en inte helt oansenlig publik. Inte mitt stoltaste ögonblick, men om vi låter den utan synd kasta stenarna så kan alla andra låta bli att ens uttrycka vad de tänker om den saken. Efter det var de iaf lugna en stund. Imorgon är det måndag, då får jag vila upp mig en stund på jobbet. Nu ska jag springa ett varv i trappan för att få grönt där också idag. Sen ska jag kolla lite MaM och framförallt sova.

7 comments:

Mamsen said...

Det är mänskligt att tålamodet tryter. Du har också blivit utskälld som barn när mitt tålamod tog slut. Bara att fortsätta göra så gott man kan. Kram

AnnieeG said...

Haha! De där dagarna ja... De räknas liksom inte tycker jag. Köpte du skorna? Vad springer du i?

Jess said...

Så här års GT 2000, men helst Kayano om jag får välja. De finns dock inte med Gore-tex. Men det var Kayanon jag köpte igår :)

AnnieeG said...

Ah, ok! Hur upplever du Kayanon jämfört med GT2000?

Jess said...

Jag började springa i 2150, följt av 2160 o 2170. Dem älskade jag! Sen när de slutade tillverkas och jag gick över till GT2000 hände det nånting som jag inte kan sätta ord på, men de var inte riktigt lika sköna. Så det är kanske egentligen bara det, att Kayanon sitter skönare på mina fötter? Jag tycker Kayanon känns mer som 21x0-serien än vad GT2000 gör. Men det är ju en högst subjektiv lekmanna-recension...

Sen gör ju gore-tex alltid skorna lite tyngre och lite mindre mjuka, så det är ju superskönt när man kan gå över till vårskorna som känns lätta som fjädrar efter en vinter med bly på fötterna :) Men den skillnaden upplevde jag ju redan med 2170:n som jag hade både med o utan G-tex.

AnnieeG said...

Ok! Kanske ska testa kayanon nästa gång. Mina nya GT2000 som kom idag känns dock super, längtar ut :-)

Jess said...

Om du trivs i GT2000 så är det ju toppen! Kayanon är ju några hundralappar dyrare också, så jag var supernöjd att de var på rea just nu o fanns kvar i min storlek :)