Wednesday, August 05, 2015

Onsdag

Om verbet är att fluktuera, är substantivet då fluktuering eller fluktuation? Sånt funderar jag på när jag åker förbi bensinstationerna, där priset går upp och ner flera gånger om dagen.

Fick finbesök av NJ igår igen, en sista gång för i år innan flyget tillbaka till NZ gick idag. Eftersom dagen bjöd på sol och någorlunda värme så bjöd vi på picnic vid stranden. E var den enda som badade. Själv hade jag kanske kunnat vänja mig vid vattnet, men inte njutit av det. Badkruka är mitt mellannamn.

De obligatoriska semesterdeckarna börjar samlas på hög, har jobbat mig igenom Eldvittnet av Kepler och håller just nu på med Hennes iskalla ögon ur Hammarbyserien. Svårt att sluta läsa på nätterna = trött på morgnarna. Eldvittnet var bra om man gillar Kepler, men inte deras absolut bästa (av de tre jag läst gillar jag fortfarande Hypnotisören bäst). Nästa på tur är Sandmannen, även den en Kepler. Har hört att den ska vara bra, så jag har höga förväntningar. Jag börjar få lite svårt att hålla isär alla poliser jag läst om de senaste åren - vem som hör hemma var ger sig ju rätt snabbt när man börjar på en ny bok, men vilka andra omständigheter som råder blir det klurigare med. Blandar ihop familjerelationer och personliga kriser på Gotland, Sandhamn, Södermalm och Rikskrim hej vilt. "Va, var inte han frånskild, vad gör hans fru i köket? Nej just det, det var ju i en helt annan bok som det var en som skilde sig" ungefär. (Jag har tänkt skriva lite reflektioner kring Ja må jag leva också, men inte här. Det kommer när jag får tummen ur!)

Har just kollat senaste avsnittet av TD. Mycket intensivt avsnitt! Jag har fortfarande svårt att hålla isär alla namn och karaktärer, vilket gör det lite rörigt att hänga med. Men spännande är det. Säsong 1 kändes mer som att den handlade om poliserna, karaktärerna, och sedan byggdes ett case och en story runt dem, medan säsong 2 känns mer som att den kretsar runt brotten och karaktärerna med sina livsöden får en sekundär plats. Jag gillade S1 bättre.

Imorgon blir det utflykt till Bålsta och Ah. Längtar efter att få snacka lite skit och dricka lite kaffe, förhoppningsvis utan klängande barn då resmålet inkluderar jämnåriga kompisar åt båda två. Jaha, om man skulle ta o borsta lite tänder och packa ner sig i sängen med en bok istället för en dator kanske...

No comments: