Thursday, June 25, 2015

Sova kan man göra i graven

Det här med sömn. Det är ett gissel; jag har haft svårt att somna en period nu, ännu svårare att gå och lägga mig. Det ena ger ju det andra, men även i tisdags när jag var så trött att jag inte kunde hålla ögonen öppna eller orkade röra kroppen så ville hjärnan liksom inte riktigt stänga av när jag låg i sängen. Tänkte inte på nåt särskilt egentligen, bara svårt att varva ner. Men många gånger är det som att kroppen inte ens är trött när klockan passerat 19, så jag blir uppe och kommer inte i säng och hinner således inte sova tillräckligt, för på morgonen måste jag ju liksom ändå upp för att ta mig till jobbet. Gärna via dagis, så jag behöver kliva upp 45 minuter tidigare också. Sen går jag omkring och är supertrött och lite omotiverad hela dagen - tills strax innan barnen ska gå och lägga sig, då vaknar jag till liv igen. Och så är det samma visa nästa kväll. Och nästa morgon.

Men imorgon är sista dagen jag pendlar, fr.o.m nästa vecka kan jag sova i snitt en halvtimme extra varje morgon om jag vill och sen kan jag lägga lika mycket på träning utan att det märks nån skillnad hemma. Slår jag ihop eftermiddagstiderna till ett par dagar i veckan så kan det nog bli rätt bra träning. Nu verkade det ju inte bli så mycket Beach 2015 så det var ju tur att det var just i år som våren inte gick att pussla ihop, men det kommer kanske en säsong 2019 också, så lika bra att komma igång. Om inte annat så går ju Midnattsloppet av stapeln snart och jag springer inte ens milen i dagsläget...

Apropå att inte komma i säng så är klockan nu elva och tvätten har inte hängt sig själv. Jag tror den behöver en hjälpande hand eller två.

No comments: