Sunday, June 28, 2015

Den svenska sommaren ÄR verkligen den bästa dagen på året!

Så himla härlig dag!! Det var en sån befriande känsla att ha absolut ingenting planerat, kändes dessutom extra skönt när jag vaknade med dunkande huvudvärk i morse (ok, just den delen av dagen var kanske inte jättehärlig...) Men snälla barn lät mig vila, Bollibompabarnvakten skötte sitt jobb exemplariskt just den här morgonen. Vid 11 kände jag mig som människa igen, då hade E redan hunnit ut på gården och efter en kopp kaffe tog jag med påtåren och S och följde efter. Älskar att barnen är så pass stora att man inte måste vara direkt med hela tiden, även om jag inte skulle släppa ut S utan vuxen än (till hans stora förtret kan tilläggas, "jag är stor kille nu!"). Jag hann dricka kaffe i lugn och ro på en filt, medan barnen cyklade, klättrade och grävde tillsammans med E's kompis Al. Så bra timing av solen att vara framme just idag när jag inte hade nåt annat för mig. Nu tänker jag inte göra så mycket  mer storslagna planer den närmaste tiden heller; resa är roligt, men tid för återhämtning är viktigt dessemellan och det har det varit alldeles för lite av de senaste två månaderna. Jag tänker mig att en tur eller två till gymmet känns lagom avancerat.

Funderar lite över mitt platta hår. Vad har ni för erfarenheter av volymtänger? Funkar de? Är det värt att investera i en? Jag lägger ju sällan mer än tre sekunder på håret på morgonen, men just volymen (eller den totala avsaknaden av densamma) är ett stort aber för mig. Jag har rätt mycket hår på längden och kunde jag så skulle jag klippa av det på mitten och göra dubbla lager istället, men det känns lite jobbigt att sy fast det - tidskrävande och smärtsamt. Har varit inne på extensions, men det är ju inte gratis heller. Så, volymtång, på eller av? Vilken ska man ha och vilken ska man akta sig för?

5 comments:

AnnieeG said...

Ja de funkar, köp typ Björn Axens isf, men det kräver rätt mkt jobb för att det ska se naturligt ut. Annars ser det bara ut som att det är åttiotalsvåfflat i botten och rakt för övrigt.

Jess said...

Jag kanske ska köra Våffeljärn och plattång istället, det har jag ju redan hemma... Ska fundera ett varv till, köper mig en ny Osis dust under tiden. Tack för input :)

AnnieeG said...

En sån volumizer ÄR ju ett våffeljärn, de har bara döpt om det för att det ska få en renässans :-)

Jess said...

Jag tänkte mer ett riktigt våffeljärn, som man gör våfflor :) Våffeltången jag fick -89 gjorde jag mig av med för 10 år sen, har funderat på att köpa en ny av just den här anledningen innan de döptes om ;)

AnnieeG said...

HAHA! Då hajjar jag. Annars kan jag tipsa om mitt bästa volymknep; fönar alltid håret med Redkens rootliftspray i botten och deras thickening lotion i längderna. Finns på tex Nordicfeel.se. Rätt dryga produkter och framför allt funkar de, till skillnad från många billigare kopior!