Tuesday, December 23, 2014

Jösses Amalia

Det blev visst jul i år igen. Eller vad vet jag, det är ju en natt kvar. Men allt är i sin ordning åtminstone. Köttbullarna klara, revbensspjällen i marinad över natten, skinkan ska bara griljeras imorgon. Det enda som är någorlunda jobbigt som är kvar att göra är grönkålspajen med getost och valnötter. Resten sköter liksom sig självt när det bara ska värmas och plockas fram. Ser fram emot några dagar med höggravida svägerskan och hennes sambo, sen på söndag blir det en tur till mamma o pappa för att fira med mina syskon. Kartongerna hopar sig här hemma men granen lyser som den ska i hörnet och E har varit noga med att lägga dit julklappar till hela familjen < 3


Nu tar jag jullov några dagar. Önskar er alla en riktigt fridfull jul så hörs vi framöver!

1 comment:

www.mewertzaxelsson.blogspot.com. said...

JULEVANGELIET OCH LITE TILL.

Vi ska se på hur det var när Guds son kom till jorden. Vi kan läsa om detta
I Luk.1. Änglen Gabriel, blev sänd till en ung flicka i Nasaret. Maria, hon var förlovad med Josef. Hon blev förskräckt när änglen kom. Gabriel sa: ”Var inte rädd Maria, du har funnit nåd inför Gud. Du ska bli med barn och föda en son, Jesus ska han kallas, det är Guds son och världens frälsare”. Maria sa: ”Hur ska det ske, jag har inte varit ihop med någon man”. Gabriel sa: ” Helige Ande ska komma över dig, därför ska barnet, som du föder vara heligt och Guds Son”. Maria sa: ”Jag är Herrens tjänarinna, ske mig som du sagt”. Gud kunde bruka henne för hon var totalt överlåten till honom”. Jesus föddes i ett stall, bodde med sina föräldrar i Nasaret i 30 år, han förberedes för sin tjänst av Helige Ande, han läste om sig själv i Biblen.

”Herrens Ande är över mig, ty han har smort mig. Han har sänt mig till att förkunna glädjens budskap till de fattiga, till att predika frihet för de fångna och syn för de blinda, ja, till att giva de förtryckta frihet och till att predika ett nådens år från Herren”.
Sedan lade han ihop boken och gav den tillbaka till tjänaren och satte sig ned. Alla som voro i synagogan hade sina ögon fästa på honom. Då begynte han tala och sa till dem: ”I dag är detta skriftens ord fullbordat inför era ögon”.

30 år gammal döptes han i floden Jordan, av Johannes, då kom den helige Ande, i form av en duva, över honom och sa: ”Detta är min älskade i vilken jag funnit behag”. Matt.3:16-17.
Jesus var lika beroende av Guds ord och Helige ande, som du och jag är. Fast redan som 12-åring visste han vem han var.
Joh.14:10 ”Tror du icke, att jag är i Fadern och Fadern är i mig. Varom icke, så tro för gärningarnas skull”. Jesus sa: ”De ord jag talar till eder, talar jag icke av mig själv”. Gärningarna dem gör Fadern, som bor i mig, de är hans verk. Jesus imiterade Fadern och det ska du och jag också göra, för Jesus säger: ”Och jag ska bedja Fadern och han skall giva eder en annan hjälpare, som för alltid ska vara hos eder, sanningens Ande, som världen icke kan taga emot, ty hon ser honom icke och känner honom icke. Men I kännen honom, ty han bor hos eder och skall vara i eder”.

23.12.2014. Mita.


Tack så mycket.....