Sunday, July 20, 2014

I rymden kan ingen höra dig skrika

men i Uppsala finns det nog en och annan, och därför kan det vara bra att bita sig i tungan när sniglarna kommer slemmande på vägen. Mental notes to self: Sniglar blir inte stora som hus för att du springer/cyklar för nära dem. De blev det inte i gymnasiet och blir det inte nu heller. De kommer inte heller att jaga dig för att de blir arga.

Idag kände jag mig riktigt dedikerad till min nya streak; efter en heldag på Grönan stack jag ut när vi kommit hem och fått ungarna i säng. Då var klockan halv tolv, mitt i natten med andra ord. Men det verkar ju inte spela nån roll, eftersom folk blir misshandlade mitt på blanka förmiddan på vår gata... Men det kändes så drygt att bryta streaken redan efter en vecka, så två låååångsamma, jobbiga kilometer fick det bli. Temperaturen var helt underbar, nästan som en natt vid Medelhavet, men det kändes tråkigt nog otryggt att springa, även om jag försökte hålla mig där det var upplyst och fanns hus i närheten. Segt gick det och nu har jag ont i benen (hade jag nog innan också efter allt promenerande idag, men det hade jag inte hunnit känna efter).

Haft en jättemysig dag på Gröna Lund med A & E. Jag vet inte vem av oss som hade det bäst egentligen... Jag kanske inte uppskattade riktigt alla åkturer, men E är modig och jag är feg så vi synkar rätt bra för närvarande. Inget värre än Vilda Musen/Pop-Expressen, favoriterna var nog Rock-Jet (i år också) och Bläckfisken. Första rundan i Bläckfisken så satt hon otåligt och väntade på att den skulle starta "så den kunde ta slut nån gång". Sen åkte hon den fyra gånger till... :) Drygt 8 timmar på plats, jag undrar hur långt man hinner gå på en sån dag? Den känns iaf i lår och rumpa.




Vi har bestämt oss för att försöka avboka helgens planerade resa till Kolmården, med anledning av de där vattkopporna som dök upp. E är förvisso frisk, men S har inte fått sina än och med risk för att de dyker upp lagom tills vi ska åka så är det bättre att boka om redan nu. Trist, men jag tror å andra sidan att jag var den som såg mest fram emot det. Nytt försök nästa år!

No comments: