Wednesday, December 18, 2013

Paniksyndrom

Bloggen har varit trött den senaste veckan, men ber om ursäkt för att den inte uppdaterat sig. Idag är bloggen fortfarande jättetrött, men har lite dåligt samvete gentemot sina läsare, så det får bli ett kort inhopp ändå. Bloggen är ju trots allt inte död!

Bloggen var hos psykologen idag, psykologen var inne på att bloggen inte ska distrahera sig när den får panikattacker (som vi tydligen nu har konstaterat att det rör sig om) utan istället bara ta sig igenom för att inse att man kan överleva. Ja, alltså, jag vet ju att jag överlever, så för min del skulle jag hellre fokusera på säkerhetsbeteenden (som att kontrollera andningen eller i värsta fall lämna situationen), men det gör tydligen att jag aldrig lär mig att attackerna går över. Fick hem en bunt papper att läsa och fylla i över jullovet. Hann prata lite kring depressionen också, men psykologen är mest inne på paniksyndrombehandling, vilket ju var det jag sökte för i första hand. Att det sen råkade sammanfalla med att jag gick in i en depression var ju mer av ett oplanerat sammanträffande.

Jullov ja. Från lunch imorgon är jag ledig till torsdag morgon den 2a januari. 13½ härliga (?) lediga dagar. Börjar med att fira en födelsedag i Nacka. Hipp hurra! Sen ska jag kanske köpa lite julklappar också. Det blir kanske fredagens sysselsättning. I helgen vankas det barnkalas och eventuellt lite pepparkaksbak med en av psykologerna från jobbet (dvs. inte den jag träffar för terapi). Har varken bakat en enda lussebulle eller pepparkaka än, det har inte känts som det viktigaste just i år. E har bakat lite pepparkakor på dagis, saffransbröd gillar hon inte ens. Och S är för liten för att förstå att det borde vara en jultradition. Så nej, inte i år helt enkelt. Har fått upp granen och lite ljusstakar, ett pepparkakshus ligger o väntar på att bli ihopsatt också. Längtar tills julen är över...

Nu ska bloggen sova, gonatt!

No comments: