Tuesday, January 01, 2013

Gott nytt år

Avslutade året på topp, med ett grymt träningspass på dagen och familjemys med Lejonkungen och sällskapsspel på kvällen. Okej, "Bamses dunder-fia" kanske inte kvalar in på min topplista över roliga spel, men E var desto gladare och jag vann ju åtminstone... :) Till middag blev det trerätters, med bruschetta con pomodori till förrätt, helstekt oxfilé med rödbetssallad och getostcrème till varmrätt samt hallon- och lakritscoupe till efterrätt. Rödbetssalladen (som bestod av matvete, rödbetor, spenat och sockerärtor) var sådär, men i övrigt var maten till mycket stor belåtenhet. Så pass att till och med E, som snart blir 4 år, satt still i nästan två timmar och åt! S somnade däremot redan mellan för- och varmrätt och har sen sovit sig igenom fyrverkerispektaklet och lär vakna vid halv 8 som vanligt imorgon. Som småbarnsförälder anses det väl iofs som sovmorgon, men det är ett faktum jag har svårt att förlika mig med. Allt före 9 är fortfarande mitt i natten om ni frågar mig.

Lyckades skrapa ihop 5 kilometer med 2% lutning på bandet idag, trots att det fortfarande är svårt med djupandningen (det blir ju ännu påtagligare när man försöker springa!). Temperaturen var ju perfekt för att springa ute egentligen, men halkan desto jobbigare... Sen körde jag 20 minuter överkropp på crosstrainern. Trodde jag hade klarat målet på 3000 minuter för året, men insåg när jag kontrollräknade att jag hade räknat fel på 35 minuter. Men 2965 är väl antagligen inte heller helt fel under de gravida omständigheterna första halvan av året? Dessutom har jag ju tre timmar plankor som jag inte har räknat in i det där... Den utmaningen klarade jag dock för december, 60:35 slutade jag på!

Nu rullar vi vidare mot nytt år och nya mål, eftersom jag mår bättre och blir en bättre mamma och fru som orkar mer när jag tränar regelbundet.
* 5000 minuter träning, inkl allt utom promenader som inkluderar E samt plankutmaningen.
* 1000 km löpning.
* 60 minuter vanliga plankor + 30 minuter på vardera sida/månad under hela året.
* Och såklart: mot milen på under 55 minuter.

Jag älskar mitt liv!

4 comments:

mamsen said...

Heja,heja! mMina mål ligger inte på samma höga nivå men är rimliga för mej iaf :)

mamsen said...

Heja,heja! Mina mål ligger inte på samma höga nivå men är rimliga för mej iaf :)

AnnieeG said...

Är inte 1000 km löpning lite saftigt? Det är ju iof "bara" 2 mil i veckan men varje vecka året om och blir du förkyld en vecka eller får ont i nån stackars hälsena ska du springa 4 veckan därpå... Å andra sidan, Snyggo var väldigt målmedveten och skrapade ihop 300 mil förra året, så är man bara tillräckligt tjurskallig så grejar man väl vilket mål som helst. Hur som haver, jag håller på dig!

Jess said...

Jag har tänkt på det också, Johanna... Men jag behöver en utmaning ;) Jag räknar ju med att det blir en del långpass i mitt sub55-springande också, tror det var nåt som låg på 16 km och då är man ju nästan uppe i 2 mil för den veckan redan där :) Går det inte så går det inte, men "bara" 3*5 km/vecka ger 780 km, så 1000 får det bli :)