Monday, January 07, 2013

Trääääningsvärk!

Jag hann inte stretcha efter träningen idag, då S var lite orolig och jag dessutom behövde iväg o hämta E på dagis, så nu har jag ont i benen. Men det är ju å andra sidan ganska skönt med träningsvärk och dessutom ett bevis på att jag har jobbat :) Var lite orolig inför dagens pass, då det enligt mitt sub55-schema skulle innebära 6.4 km. Jag har ju sprungit längre än så förr, men det här var första gången efter S, dvs. egentligen sen oktober 2011 eller så, som jag sprang längre än 5 km. Hur som helst så gick det fantastiskt bra i ett lugnt tempo, snitt 9.4 kmph. Det var inte förrän de sista minuterna jag började fundera över hur långt det egentligen var kvar, de första typ 6 kilometerna pinnade jag bara på och tyckte det kändes alldeles förträffligt skönt att få röra på mig. Men jag förstår inte hur jag ska kunna klara 9.7 km om en månad...? Just nu känns det väldigt oöverkomligt! För att inte tala om 16 frampå vårkanten... Hur eller hur, en dag och ett steg i taget. Nästa pass blir på onsdag och då blir det 5 km + lite intervaller på slutet. Jag är taggad till tusen!

Mina nya löpartights som jag skrev om förra veckan var för övrigt mycket sköna! Och dessutom överkomligt billiga, 199:- Kudos till Kappahl.

Fick pengar i julklapp, så idag har jag bokat en liten minisemester för mig och A i slutet av februari; barnen hos barnvakt, en natt på hotell i Stockholm, lite spa och middag ute för oss, kanske bio om det finns tid. Det senaste halvåret har bara rusat iväg i nån sorts virrvarr av nya rutiner - även om S är en väldigt enkel bebis - avundsjuka och trots. Det är svårt att förstå att det redan har gått ett halvår! Vart tog den tiden vägen? Åh, det känns nästan jobbigt att det bara är 7 månader kvar tills jag ska börja jobba igen... Fast jag vill å andra sidan inte vara hemma hur länge som helst heller, längtar tillbaka till jobbet också.

Jahaja, familjen har sovit flera timmar redan, de somnade mellan 18-20.30 allihop och här sitter jag ensam med min tekopp och en gurka. Kanske dags att planka lite så jag också kan gå o lägga mig, har varit alldeles för lite sömn alldeles för många nätter nu! Ta hand om er.

No comments: