Wednesday, January 16, 2013

Vilken soppa

Jag missade mitt träningspass i måndags, då E hade feber för fjärde dagen i rad och vi istället fick tid på vårdcentralen. Idag däremot blev det 5 km + lite intervaller. Benen kändes allt annat än pigga till en början, så nytt eftergraviditetenpers på 28:58 var ju en trevlig överraskning! Fattar dock inte hur jag ska orka/kunna springa dubbelt så långt OCH ännu snabbare framöver...? Men det är väl det intervallerna är till för, och idag höll jag ett högre tempo än jag brukar (uppenbarligen, eftersom jag satte nytt post-pregnancy PB.) men det kändes ändå helt okej - ända tills jag trodde jag skulle spy på slutet... Jaja, på lördag blir det 8 km + intervaller, spännande att se hur jag mår efter det! Jag kan inte säga att jag tycker det är roligt att springa, ffa inte så här års/på bandet, men jag kan helt ärligt säga att jag älskar det! (Om inte annat så för att jag kan äta så mycket mer mat efter!)

Har kommit in ett flow med matsedel och veckohandling. Brukar oftast få komma på den mesta maten själv för att det inte ska bli köttbullar och makaroner varje dag, men jag försöker ändå få familjen att komma på åtminstone varsin maträtt varje vecka. E har sina stående kort - spagetti o köttfärssås samt tacos, medan A varierar sig lite mer. Just den här veckan ville A ha en gammal favorit, Barefoot Contessas Cheddar Corn Chowder, medan jag ville testa en ny sort, Pioneer Woman's Chicken Tortilla Soup. E trumfade med Minestronesoppa. På sju dagar blir det alltså tre olika soppor den här veckan! Förutom det ska jag försöka få till nån lite roligare födelsedagsmiddag på fredag, just nu lutar det åt Tikka Masala. Och så klart E's tacos... Det gick ju som smort den här gången, det här med matsedel :) (Om nån vill ha sopp-recepten på svenska så går det bra att lämna en kommentar btw, så lägger jag ut dem i kommentarsfältet).

Nu ska jag slappa med lite fler avsnitt av Vänner och en stor kopp te. Möjligen också en eller fyra av chokladpralinerna min chef skickade med A hem från jobbet i morse (de var till mig). Because I'm worth it!

No comments: