Monday, January 21, 2013

Shin splints

Det svåraste med att följa träningsprogram är att jag inte kan lägga all tid när det förväntas. Till att börja med så finns det inte på världskartan att jag hinner träna fyra gånger i veckan. Sen tillkommer ju de där temporära problemen, som förra måndagen när jag missade mitt pass för att E var sjuk och till helgen som kommer så jobbar A vilket gör att jag inte kommer kunna träna på fyra dagar. För att på nåt sätt kompensera för det så har jag därför nu tränat lördag, söndag och måndag. Typiskt dumt att springa alla tre dagarna kan jag tycka nu i efterhand... I helgen körde jag 5 km/dag (siktade på 8 på söndagen, men trötta ben orkade inte riktigt vara med...), idag blev det bara 20 minuter intervallträning. Tufft, men nästa gång (när jag förhoppningsvis har lite mer tid) så ska jag nog köra lite längre också. Sen måste jag fundera på hur jag ska gå vidare med sub55-programmet, börja om eller låtsas som ingenting? Ska känna hur det känns efter helgen, funkar det inte att gå vidare så funkar det ju alltid att börja om!

Som om det inte var nog med att jag har svårt att få till tiden så börjar mina skor på att bli rejält slitna också. Jag köpte ju ett par nya gore-tex i höstas, men jag har använt mina gamla när jag springer inne på bandet, och dem har jag ju haft ett tag nu. Som tur är så såg jag igår att Stadium har rea på just min modell, så imorrn ska jag och Gubbis ner på stan en sväng o köpa nya! En försenad födelsedagspresent till mig själv :)

E fick sina första skridskor idag, hittade dem (efter tips från en kompis) för 39:90 på Biltema! Flexibla storlekar, så hon bör kunna ha dem ett par vintrar (under förutsättning att de nu är något att ha - vi får väl se vilken kvalitet priset erbjuder!) Imorrn blir det således premiärtur. Själv har jag inga men jag är lika glad för det, har inga positiva minnen av skridskoåkning... Jag sitter hellre bredvid och dricker varm choklad.

Nu ska jag kolla om maken har kraft nog att se ett avsnitt av Lost, eller om han är för sjuk... Vad är det med karlar och förkylningar?! Kom igen, inte ens feber och ändå helt under isen?

No comments: