Tuesday, March 20, 2012

Livet som lyxhustru

Tre veckor in i min nya tillvaro så ter sig livet alldeles utmärkt. Jag vaknar oftast runt 8, antingen för att jag ska lämna E eller för att hon går upp med A då. Om hon går upp med A så ligger jag mer än gärna kvar ett par timmar till och resten av tiden gör jag det som faller mig in - tränar, diskar, sover, shoppar... Trivs alldeles förträffligt än så länge!

I morse vaknade jag vid 8 och åt frukost med E innan vi gick till dagis. Kom hem strax efter 9, stoppade i en disk, duschade och väntade på att A skulle behaga vakna - det gjorde han när jag till slut väckte honom. När han hade frukostat o klätt på sig åkte vi till ICA Maxi, där vi tillbringade ca 2 timmar. Inget ovanligt, den enda skillnaden var att allt utom lite fil o mjölk skulle inhandlas till en o samma dag. Jag ska ha 30-årsfest på lördag och summan av kardemumman var en inköpslista med 47 enskilda items (och desto fler faktiska varor eftersom det t.ex. inte räcker med en liter yoghurt när man ska göra sås till 30 personer). Naturligtvis åkte vi på en avstämning när vi skulle betala så upp med fem välpackade kassar o 22 pet-flaskor - inte direkt vad vi längtade efter men är det nåt man kan slå sig i backen på så är det väl en avstämning när man har handlat som mest...

Väl hemma igen var det dags att försöka få undan allt. Ett projekt dömt att misslyckas kan tyckas, men jag tror allt ligger där det ska i kyl, frys o skafferi. Till o med det hundratal småfranskor jag bakade med E på em/kväll! Sen att en del ska fram ur frysen imorrn för att tinas upp så jag kan marinera o greja på torsdag, det är ett senare bekymmer. Jag kommer ju uppenbarligen inte ha lika trångt i frysen som nu, vilket ju kan va bra, men jag kommer inte ha lätt att stoppa allt i kylen för det som redan ligger där har ju ingen annanstans att ta vägen... Dagens I-landsproblem? "Jag har så mycket pengar att spendera på mat så jag får inte plats med allt i min lägenhet som jag också har råd med..."

Nu är klockan hur som över elva o jag ska upp med E imorrn - playdate hos "Semla" hägrar. E är rolig - på sistone har hon berättat två minnen från i somras, ett av dem var att hon badade med Selma i hennes "balja" (uppblåsbara pool på altanen). Det andra var att vi väntade på Mojje o då kissade E på sina strumpor så hon fick ha bara sina "springskor" - vilket var precis vad som hände när jag skulle hjälpa henne att kissa bakom en sten i väntan på mamma o syster efter Midnattsloppet i augusti. Det sägs att minnen kommer med språket så jag tar det som ett gott betyg att hon kan prata om saker som ligger 6-8 månader bakåt i tiden!

Gonatt.

1 comment:

mamsen said...

Jag har faktiskt lyckats få avstämning när jag köpt en bukett blommor. Det är helt okej:)