Sunday, March 25, 2012

Försenad fest

Bättre sent än aldrig sägs det och därför valde jag att ha min 30-årsfest igår, drygt två månader efter att jag faktiskt fyllde. När jag började fundera över fest i höstas så insåg jag att jul, nyår, min födelsedag och E's födelsedag infaller inom loppet av fem veckor. Att försöka klämma in en stor fest där också kändes inte helt rimligt. Och eftersom jag var rätt säker på att FK skulle godkänna min havandeskapsledighet (vad ska de göra när jag inte får jobba?) så tänkte jag att om jag ändå ska skjuta på festen så kan jag skjuta den tills jag är ledig och hinner/orkar förbereda - dvs mars...

Veckans förberedelser gick bra, men lördagen började inte lika bra: festen hölls i Husby och när vi kommit ut på E4 insåg jag att delar av efterrätten var kvar hemma. Nästa avfart är i Knivsta så vi fick åka en bit innan vi kunde vända och summa summarum kom vi iväg på riktigt ca 45 minuter efter att vi egentligen satte oss i bilen - vilket i sig var ca en timme senare än jag tänkt från början... Lite stressigare än tänkt, men allt hann bli färdigt i tid (tack för hjälpen, mamma!) Gästerna började droppa in vid 16 och sen hade iaf jag trevligt hela kvällen. Det kändes som att alla andra också hade det. Lekte lekar, åt massa mat och efterrätt och umgicks med trevliga människor. Det är skönt att ha såna fantastiska vänner omkring sig!! Även om bortfallet var stort och sjukdomar gjorde det större in i det sista så kom det ca 20 vuxna och några barn och tack vare hjälp i köket hann jag prata med typ alla. Vid 20.30-21 var mitt planerade program slut och då började folk även att droppa av, utom mamma, pappa och min underbara svägerska som hjälpte till att städa efteråt. Vi åkte från Stockholm vid 23-tiden och kom i säng vid 00.30, utan att ha ställt om klockan. Som tur var så var E vaken hela kvällen, så hon sov gott i morse - ända till 10.30, omställd tid. Inte så många timmar som vanligt, men det kanske kan underlätta nattningsproceduren ikväll eftersom det är vanlig måndag för de flesta i morgon.

Jag har hur mycket bufférester som helst i kyl och frys, så om nån vill komma förbi på lunch i veckan så är det bara att höra av sig! Det finns potatissallad, pastasallad, kyckling, fläskfilé och lax. Kan även bjuda på kladdkaka, glass och/eller fruktsallad till efterrätt. Slå en pling, skicka ett sms eller lämna en kommentar så bestämmer vi nåt! :)

Bilder kommer när jag har lokaliserat kameran i den allmänna villervallan som råder just nu.

2 comments:

mamsen said...

Hinner nog inte komma förbi. Men det jag kan rekommendera "restaurangen", det var jättegod mat!

mamsen said...

Blev visst ett "det" för mycket;)