Monday, December 29, 2008

Nyårsplanering

Irrelevanta bloggkommentarer som inte har med det kommenterade inlägget att göra undanbedes. Har ni något att säga som inte har med det jag skriver att göra så finns mailen istället.

Hade tänkt hinna ta en lugn dag till innan nyår imorrn, men sen kom vi på att vi måste handla inför middagen som vi ska bjuda på på onsdag kväll. Och eftersom min handledare svarade på mailet idag och deadline för uppsatsen är på måndag, så antar jag att jag behöver jobba vidare på den ett tag också. Så det blir ingen lugn dag och ingen fika på stan som planerat, hoppas alla berörda parter kan förlåta mig. Fast dom lär ju kunna träffas ändå, så det är nog ingen som lider :)

På onsdag blir det trerätters, men jag vet inte riktigt vad vi ska bjuda på till förrätt. Är lite sugen på mammas krabbsallad-toast, men jag vet inte hur bra krabbsallad går ihop med spenat-pesto-fläskfilén som blir till varmrätt. Inte för att dom ska ätas tillsammans, men kan man verkligen blanda vad som helst hur som helst?? Till efterrätt blir det hur som vaniljkräm med champagnegelé (fast eftersom jag inte är den enda gravida så blir det snarare alkoholfri cidergelé) och hallon. Har inte riktigt funderat ut hur jag ska servera efterrätten dock, hade velat ha den i martiniglas, men vi har bara 6 stycken och IKEA har inga fler i lager innan nyår :( Men å andra sidan har vi fler vinglas än vi behöver för att dricka ur, så det kanske får bli till att lägga upp i olika glas helt enkelt... Måste även fundera på vad man kan göra för alternativ mat till en 7-åring, då det kommer en sån också. Det är inte helt enkelt att vara den perfekta värdinnan :)

Fick hit vårt gamla 8-bitars Nintendo från lillebror idag. Tyvärr funkar det ungefär lika bra som man kan förvänta sig av en närmare 20 år gammal tv-spelskonsol... :( Vi började med Super Mario 1 och det gick bra i ca 5 banor var, sen hängde spelet sig och efter det gick det inte att få liv i det igen. Jo, en gång, men då va inte grafiken med för fem öre, så det var som att springa i grön geggamoja och inte se vad som hände på banan. Det är såna gånger det är bra att ha spelat spelet mycket, så man vet var man ska hoppa och skjuta och hej och hå... :)

Har tillbringat dagen i Stockholm med familjen. Syster yster och hennes man kom hem från bröllops-/slippa jul-resa i går kväll så det var lite julklappsutbyten på gång hos mamma o pappa. Trevligt dag, men nu tänker jag inte lämna Uppsala igen innan Lillstrumpa kommer. Det är alldeles för jobbigt att sitta med magen i bilen så länge! :(

Och apropå nyårsblåsan som jag började fundera på i oktober, så kan jag meddela att det blir till att "återanvända" samma klänning som jag hade på systers bröllop i somras. Den får magen fortfarande plats i och dessutom kostar det mig inte ett öre :)

Satt igår kväll på försäkringskassans hemsida för att försöka få ordning på föräldraledighetsdagarna framöver. Vilket gytter! Den sidan är inte särskilt användarvänlig alls. Det hela slutade med att jag tar ut ersättning för några dagar jag inte fått ersättning för från jobbet, för utbildningar o sånt, och några dagar semester. Sen hoppas jag att Lillstrumpan kommer när den ska, så jag slipper ta ut alldeles för många dagar "i onödan" (rent ekonomiskt är det ju ett måste, men det känns ju dumt att va mammaledig utan bebis...)

Nu börjar det bli dags att ta mina sammandragningar (som har vart mååånga dom senaste dagarna) och gå o sova.

2 comments:

Meta said...

GOTT NYTT ÅR och lycka till 2009..... det önskar jag verkligen, för er.

(jag vill bara så väl, med mina skrifter, men jag håller med.....)

Svärmor Marita.

Erika said...

Hej vännen och Gott nytt år!! LÅter som du är en perfekt värdinna då du verkar ha tänkt på allt!
Så du börja få sammandragningar, innebär inte det att det är dags snart! =)

Febern är tyvärr ihållig...men lite lägre..=)

Kram på dig!