Sunday, December 21, 2008

Jag är redo!

Jag börjar bli redo för jul. Granen är klädd, en julklapp är oinslagen och en oköpt (kom på att det fanns en till att köpa förutom den jag skrev om igår), städningen är nästan klar (nästan...), skinkan är i ugnen, brödet är bakat och gardinen färdigsydd (äntligen!). Imorrn ska vi till barnmorskan och IKEA innan svärfar tittar förbi med sin fru en snabb sväng på eftermiddan. Nån gång under morgondagen tänkte jag hinna garnera pepparkakor också. Frank Sinatra ligger laddad i stereon för att förgylla dom närmaste dagarna (för att inte säga dom senaste veckorna) och den obligatoriska julchokladen/nötterna/frukten finns på plats. Bara att sätta igång att fira nu då...

Köpa gran var ett fantastiskt äventyr i år. När man är ute i sista sekund (vilket man väl får anse att 21a december är) så får man räkna med att det är rätt slutsålt. Fanns en del fula, glesa, små granar kvar. Och en gigantisk... Så vi köpte den gigantiska. Fick såga av en dryg decimeter av foten och flera decimeter i toppen, ändå går den i princip ända upp till taket nu och breder ut sig över halva golvet med grenarna... Vi blev dessutom tvungna att köpa en till ljusslinga för att det skulle nå hela vägen. Men granen va rätt billig, hälften av vad vi betalade förra året och hade räknat med att betala i år också, så summa summarum så kom vi ändå undan billigare än budgeterat.

Hade jag vetat var sladden som ska vara mellan telefonen och datorn är så hade jag lagt upp lite julbilder, men nu blir det inte så... :( Måste även passa på att köpa en ny kamera, kanske på mellandagsrean, innan det ska tas massa bebisbilder... :) Fast just nu är jag mest nyfiken på hur det går med skinkan... Jag har aldrig gjort julskinka förut, så det är som klurigt att veta hur resultatet blir i slutändan.

No comments: