Wednesday, October 08, 2008

En liten olycka händer så lätt...

Dagen började mycket bra och förblev sådan fram tills en liten incident på kvällskvisten... Vaknade vid halv sju och snoozade till kvart i. Sen gick jag upp, väldigt pigg för ovanlighetens skull. Gjorde mig i ordning och hade till och med tid att sitta ner och äta frukost innan jag for. Åkte till Stockholm för att avsluta en av mina påbörjade utbildningar. Träffade Lydia av alla människor på bussen! Väldigt oväntat, då hon bor i Östersund och vi dessutom inte har setts på eller hörts av på tre år. Men inte desto mindre trevligt för det =) Väl framme i Stockholm kände jag tröttheten komma smygande, det blev trots allt rätt sent i går. Men det var bara att bita i det sura äpplet och ta sig igenom sista utbildningsdagen med allt vad det innebar (teoretiskt prov, lunch på Teaterbaren och massa roliga människor igen efter två veckor i exil).

Stannade kvar en stund efteråt och shoppade med en kollega. Jag har upptäckt en trend hos mig själv, som kan upplevas som trevlig av andra men förödande för mitt bankkonto: När jag shoppar för mycket till mig själv så dövar jag det dåliga samvetet med att köpa en liten pressie till nån som behöver eller bara förtjänar det. Idag blev det ett par tofflor till A. Förra veckan blev det en liten outfit till senaste babyn i USA. (Ja, kanske inte senaste i USA men senaste i bekantskapskretsen iaf). Det blir liksom lättare att försvara nöjesshoppingen om det inte bara är grejer till mig själv... (Sen tycker jag faks att man har rätt att shoppa när man är gravid, eftersom man inte kan ha alla sina andra kläder! Fick rensa ut en hel banankartong med jeans i förra veckan, eftersom dom bara hänger i vägen i garderoben...)

Kom hem strax efter sex och började med middagen. Allt gick jättebra ända tills det stod i receptet att man skulle mixa soppan. Med stavmixer eller i matberedare. Själv tänkte jag att jag skulle få nytta av mixern vi köpte för ett tag sen. Vad jag missade när jag inte läste bruksanvisningen var två saker: 1 - Fyll bara halva behållaren vid mixning av varma saker. Jag fyllde hela. 2 - Varma saker får inte vara varmare än 60 grader. Nykokt soppa är helt klart varmare än så. Dessa två faktorer ledde till att trycket blev för högt i den stackars mixern, med explosion som enda resultat. Soppan hamnade på min mage och min arm och i hela köket. Köket brydde jag mig inte om, hade fullt upp med att inte få brännskador på mig själv. Det gick så där... Tur iaf att jag hade min älskade 8 hour cream från Elizabeth Arden, när vi nu inte hade nåt kylbalsam hemma. (Även om vi hade haft hade jag nog valt EA, that's how much I löve it). Just nu gör det fortfarande ont på handleden, men inte så mycket på magen. Däremot gjorde det ont på magen att duscha, men det kan man ju undvika till viss del. Att undvika användande av höger handled är däremot svårare. Men soppan vart god!

Hockeyn i söndags var en riktig hit! :) Väl värt pengarna, iaf en gång. Länge sen jag såg Globen så fullsatt, 13 699 pers var tydligen där vilket lämnade 151 lediga stolar. Matchen var rolig, fast jag tyckte lite synd om Senators som visserligen vann men råkade släppa in ett mål med mindre än en sekund kvar...! Så kan det gå när man slappnar av för mycket och tror att allt är klart!

Nu ska jag slappna av och försöka sova. Vi förväntas vara hos barnmorskan kl 8 i morgon bitti, och då är det ju en fördel om man orkar vakna tills dess... Ha det!

2 comments:

Miriam said...

Ojdå, din stackare. Men du gjorde iaf inte som Dr Nordin, som stoppade in fingrarna i stavmixern, och sen satte igång den. (hon skulle rengöra, och kom åt knappen...) Appropå poesikommentaren: Nja, man kan ju låtsas :)

Anonymous said...

förlåt.. men jag kunde inte hålla mig..hahah=) var bra att jag inte var där=).. men va bra att du inte brände upp dig allt för mkt!!! be careful girl!kram kram