Thursday, September 24, 2015

Utvärdering

Jag vill minnas att jag utlovade en recension av min IPL-maskin i somras. Jag har hittills använt den 8 gånger, med två veckors mellanrum och kommit fram till följande:
- Resultatet tar något längre tid/fler behandlingar än vad jag hade trott. Möjligen hade en dyrare variant varit snabbare, men det är bara en spekulation.
- Håret växer ändå tillbaka långsammare och i mindre mängd än tidigare. Hade det varit kjolväder hade jag kanske rakat mig för några dagar sen, men nu är det jeans och när jag rakade benen idag var det gles stubb, trots att jag inte rakat mig sedan förra måndagen, dvs. 10 dagar.

Kommer jag utnyttja min 120-dagars nöjdhetsgaranti och skicka tillbaka produkten? Nej, jag tänker behålla den. Enligt manualen ska man använda den varannan vecka ca 5-7 ggr, därefter med fyra veckors mellanrum, men jag tänker mig att jag kommer köra tvåveckorsintervall ett par gånger till åtminstone. Det krävs fler behandlingar än på salong, men så betalade jag å andra sidan bara en bråkdel av vad salongsbehandlingen kostar också.

Bilen gick inte igenom besiktningen, men det var ju inget oväntat i det. Fick åtminstone inte nedslag på något jag inte redan ställt in mig på. "Kommer du ihåg att jag påpekade den här lampan förra året?" frågade besiktningsmannen. "Det minns i alla fall jag att jag gjorde": Människan måste ju ha hunnit testa tusentals bilar sedan dess, men att min vänstra blinkerslampa i bak har en för svag nyans av orange kommer han ihåg 364 dagar senare... Jaja, bara att byta den också då. Sen börjar jag nog räkna på när vi eventuellt skulle kunna ha råd att byta bil (vilket ju helt och hållet beror på vad man vill ha).

Träningen får jag inte alls till, nästa vecka ska jag börja flexa mer för att få in det i livspusslet. Har jag tur får jag till ett, kanske två pass i veckan, men det gör ju varken till eller från. Men om jag går hem lite tidigare så kan jag hinna springa åtminstone en liten bit innan alla är för trötta och hungriga.

Imorgon är det fredag. Middag med mammorna (hälften av dem åtminstone) hägrar. Jag längtar.

No comments: