Sunday, July 05, 2015

Ole, dole, doff...

Så många val att ta ställning till - vilken färg på väggarna, vilken bokhylla, hur många bokhyllor, vilket soffbord passar till? Just när jag börjar få ordning på saker och ting i skallen så dyker något annat upp som gubben i lådan. Hade till 80% bestämt vilken bokhylla jag skulle byta ut mina gamla Billy-hyllor mot, men så hittade jag en annan, och nu kan jag inte bestämma mig ändå... Har länge velat ha en smal sån, t.ex. som sängbord, men nu hittade jag en bred. Behöver antagligen sova på saken mer än en natt och lagom tills jag bestämt mig så dyker det väl upp något annat så jag får börja om ändå. För tillfället funderar jag iaf på en sån här eller två



Idag har vi firat den blivande 3-åringen för första gången. Två av kompisarna från förskolan kom med sina syskon, plus lillkusinen. Toppen med stor gård och fint väder! Vi tog helt sonika ut fikat och satte oss, barnen roade sig själva på lekplatsen och vi vuxna hann dricka kaffe i lugn och ro. Nästa år tror jag dock att kompis-kalaset får vänta till efter sommarlovet, eftersom hälften av de inbjudna inte kunde komma så här i semestertider. Men S var nöjd med att få lite besök och paket och glass < 3 När kompisarna hade åkt hem stannade dessutom kusinen och hennes föräldrar kvar och grillade med oss, mysigt värre! Och inte ett enda kort, som vanligt... På måndag blir han tre år på riktigt och jag undrar vad som hände med tiden? En treåring och en som börjar skolan, medan jag själv bara är 22.

Prognosen för veckan ser bra ut, regn och inte så varmt. Då känns det värt att jobba. Fast drygt att cykla i regnet i fyra dagar då A tar bilen och åker norrut. Ska försöka hinna med en vända till frissan och kanske lyxa till det med en pedikyr också när jag ändå är ensam hemma nästa helg. Och så ser jag fram emot att bara få äta sånt som jag är sugen på, utan att fundera över vad barnen har ätit till lunch och vad de behöver få i sig. Om jag vill äta jordgubbar till middag så kan jag göra det. Eller så kan jag välja tikka masala. Eller lax. Helt upp till mig! (Just laxen äter iofs båda barnen gladeligen, men inte A). Just nu är jag iaf mest sugen på jordgubbar.

Jag skulle ju även recensera min ipl; so far so good! Jag har hunnit använda den två gånger, tredje gången gillt blir imorgon. Håret växer fortfarande tillbaka, jag rakar mig drygt en gång i veckan (ca var femte dag kanske vore ett bättre sätt att uttrycka det), men det rekommenderades ju å andra sidan 5-7 gånger med två veckors mellanrum innan man kunde börja använda den mer sällan, så jag har ju en eller två månader kvar. Tycker dock att håret växer tillbaka långsammare och just i bikinilinjen, som är det enda ställe jag inte använt epilator innan, så märks skillnaden mest. Jag kommer fortsätta testa, i mitten av september måste jag utvärdera på riktigt och välja om jag ska ha kvar den eller använda mig av nöjdhetsgarantin.

1 comment:

www.mewertzaxelsson.blogspot.com. said...

Vi kommer att fira Séur här, när de kommer hit,
med presenter o tårta. Synd att du inte kunde vara
med, men trevlig fortsatt sommar önskar jag dig.

Farmor Mita.